Miért adnak borravalót?
"de a borravaló teljes mértékben az ő pénze"
Hacsak nem kell azt is szépen bepengetni a főnöknek, aki jó esetben szétosztja.
"mert szegény pincérnek is meg kell élnie valamiből abból a 17 ezerből ő elég keveset kap kézhez"
Nekem is meg kell élni valamiből, keveset kapok kézhez, akkor szóljak a főnöknek, hogy na mostantól fizu + 10% borravaló?
Én nem adok, ha problémám van a személyzettel..
Ezt úgy mondom, hogy magam is felszolgáló vagyok.
A borravaló egy kialakult szokás, egy jutalmazás.
Manapság náluk elvárás, mert nincsen benne a szervízdíj az árakban, a fizetésemet pedig úgy kapom, hogy "beleszámítják " a booravalót...
magyarul 1 hónapban fixen 60-at kapok...a többi a vendégeken múlik (sok esetben nem azon, hogy én kiteszem nekik a lelkem, és még mellé bunkó is a "kedves vendég")
17000 esetén a 3000 az tényleg elég felül kalkulált, csak akkor adnak ennyit, ha extra igények voltak, amit maradéktalanul teljesítettem...
10% a bevett szokás...
pl én úgy megyek étterembe, hogy legyen nálam ezres, 500 as több ...hogy ne legyen furcsa kérni a visszajárót, mindig annyit adok, amennyit szánok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!