Miért adnak idegen neveket?
Miért adnak ma oly sokan idegen(német,francia stb.) személyneveket?Engem ez undorral tölt el..
Annyi szép magyar nevünk van nekünk!
Persze hogy nem tetszik a magyar név,mert az nem elég "modern"hangzású!azt hiszik a szülők így majd egyediséged okoz a gyerekeiknek a neve!
de ezek a szülők nem tudják,hogy a magyar tárháza tágasabb bármely úgynevezett modern névnél!És szebben is hangzik!
csak hát a külföldi szépen hangzik,ugye!
Ja hogy az jó lenne, ha máshol magyar nevet adnának, de hogy itt mást, az ördögtől való? :D
Én sem vagyok híve a Dzsesszikáknak meg Brendonoknak, de szerinted hány tényleg magyar név van? A kedvedért megnéztem pár népszerű nevet.
Dávid - héber eredetű
Péter - görög
János - héber
Viktória - latin
András/Andrea - görög
El kéne gondolkodni,ha a külföldi nevek tetszenek jobban,akkor miért van az?
Mert elszoktunk magyar identitásunktól.
Ez elég szomorú!
Csakhogy tudd a magyaron kivül a többi nép a saját nevét használja!
Ez őnkéntes feladása örökségünknek
Sosem felejtem el: évekkel ezelőtt, egy olasz folyóirat levelezési rovatában egy kedves, fiatal, nápolyi házaspár panaszkodott: születendő gyermeküket SANDOR-nak szeretnék nevezni, de a családjuk és környezetük igencsak berzenkedik ellene, mert "mire ez a külföldi-imádat?!" A válaszoló rovatvezető - egy hölgy - (picikét ő is "fejcsóválva") felvilágosította a jövendő szülőket, hogy a karakán, férfias hangzású SÁNDOR (ékezet nélkül: SANDOR), egyszerűen az olasz Alessandro MAGYAR megfelelője. "Kedves levélírók - mondta nekik - annyi szép olasz nevünk van - miért kell határokon túlra
kacsintgatni?!". Hát..találó erre az olasz szólás: Tutto il mondo é paese - vagyis: az egész világ egyetlen, nagy..falu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!