Miért adnak idegen neveket?
Miért adnak ma oly sokan idegen(német,francia stb.) személyneveket?Engem ez undorral tölt el..
Annyi szép magyar nevünk van nekünk!
Szerintem is így szebb: Elisabeth Smith, Liza Schmidt, Alžbeta Kováčová, Jelizabeta Kuznecova, Kovács Erzsébet.
Vagy: Sandro Ungaretti, Olasz Sándor és nem keverve.
Nemet mondok az idegen formájú nevekre és az utóbbi évek "táltosainak" a kitalációira. De vannak "már megszokott, befutott" 150-200 éves magyar nevek. Azért legttek befutottak, mert sikerültek.
Nem ellenzem az idegen hangzást sem, ha a vezetéknév is idegen hangzású. A Lakatos Almanzó név is valamiről vall, de a Csokvaómányi Leonardó is, a Szombathelyi Szvatopluk szintén. De legjobban szégyenkeznék azok helyében, akiket a kívánságműsorban így köszöntenek: A Bivalycsürpusztai Csikós János bácsit sokszor csókolják unokái Romanko, Miloško, Libuška és a kis Rasztyiszlav.
Lehet, hogy téged ez tölt el undorral, mást meg az, amit te fogsz adni majd a gyerekednek.
Amúgy elég érdekes hozzáállás, hogy undorral tölt el... Nem csak érdekes, nevetséges! Az is undorral tölt el, ha valakinek tetszik egy film, ami neked nem?! Fogadd el, hogy minden ember más, és mindenkinek más az ízlése.
Engem sokkal jobban elfog az undor az olyan emberektől, akik annyira nem tisztelik a másikat, hogy elfogadják, hogy nekik más az ízlésük. Neveken amúgy is tiszteletlen dolog vitázni, mert ami neked nem tetszik, vagy nevetségesnek találod, az valakinek nagyon sokat jelent, hiszen a gyermekének adta!
Kedves 18-as válaszoló!
Te valamit nagyon félreértettél! Senki nem beszél a magyarság ellen, éppen ellenkezőleg. De a Szütyellő, Hitvánd és hasonló nevek egyszerűen röhejesek. Rájuk lehet fogni, hogy magyarosak, de senki nem lesz jobban magyar, mert igazi magyar neve van. Mert a nemzetszereteted nem a nevedben van, hanem a szívedben. Engem pl Fanninak hívnak, ami sehol sem magyar név, mégis szeretem ezt az országot. És gyanítom, hogy a válaszadók között nem túl sokan vannak azok, akiknek igazán magyar nevük van. Pl az Erzsébet, a Katalin vagy a Mária kapásból nem is magyar származású név, csak magyarosítva lett aztán mégis mennyi, Zsözsi néni, Kati néni, Mari néni van az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!