Miért adnak a vendégek egyre kevesebb borravalót a szállodákban?
Nyáron 4*-os szállodában takarítottam. Hát mit ne mondjak.
Volt amikor hagytak rendesen (2000-4000 Ft), vagy csak ágyazást kért a vendég és pár száz forintot hagyott ott, de sokszor megesett, hogy egyáltalán nem.
Lehet, hogy vannak olyanok akik úgy gondolják, az alkalmazott kap elég fizetést, minek még ez is.
Én azért mindig hagyok ott borravalót.
kb 1 évet dolgoztam recepción,de 99%-ban egy forintot se...de a szobaasszonyoknak se,még akkor sem,amikor külön óhaj-sóhaj volt...
hogy miért? a vendégek 70%-a üzleti ügyben volt,cég fizetett mindent,cég meg nem ad borravalót...ő meg végképp nem...
akik meg családdal,azok a legolcsóbb szolgáltatást választották mindig,és üdülési csekkel fizettek,abból meg nem lehet még visszadni se,nemhogy borravalót,nekem meg a számlát arról kell kiállitanom,amit ücs-ben kapok,mert névre szól...
Nem tudom, miért szánalmas.
A borravaló az extra szolgáltatásért adható. Azért, ha valamit külön, terven felül megcsináltál, amiért a vendég hálás.
Még olyankor sem kell adni, csak illik. És csak nálunk - máshol természetes, hogy a vendéglátó a vendég kedvét keresi, jöjjön csak máskor is jó szívvel.
Régen nálunk sem volt szokás.
A munkáért a szabott ár jár, az alkalmazottnak meg a normális fizetés (már, ha kap). Van egy csomó szakma, ahol borravalót akkor lát az ember, ha ad.
Aztán persze vannak helyek, ahol szabott borravaló tarifák vannak, és nem is engednek tovább, míg azt oda nem adod.
Mekibe dolgozok és a borravaolt nem kapjuk meg!
Amugy mindenki kap fizetést az elvégzett munkájáért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!