Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Isten fizesse meg! Ez mit jelent?

Isten fizesse meg! Ez mit jelent?

Figyelt kérdés

2013. jún. 16. 20:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Leginkább a 3.válaszolóval értek egyet de a többieknek is köszönöm :)
2013. jún. 20. 10:39
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem 8-nak van igaza, Erdélyben ezt néha hozzá is teszik ("Isten fizesse a részemet, mert én úgy sem fogom!")
2013. jún. 21. 07:57
 13/21 A kérdező kommentje:

a harmadik is ezt mondta :)

" Viccesen azt is jelentheti, hogy Isten

fizesse meg, mert én nem fogom

(esetleg nem tudom, nincs rá

lehetőségem)."

2013. jún. 21. 08:23
 14/21 anonim ***** válasza:

Az "Isten fizesse meg!" szinte a Teremtőhöz küldött fohász is egyben.

Ebben van, hogy a Sors, a Teremtő annak mértékében segítse azt, aki számára elhangzott ez a kívánság, amilyet ő megérdemel. Ha jót, akkor jót kapjon érte, ha rosszat, akkor azt. Legtöbb esetben akkor hangzott el ez a kívánság, amikor az emberi erőkön felüli köszönetet szántak az illetőnek.

2013. jún. 21. 09:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Persze ez oké :) viszont van egy ilyen kis vicces, poénos része is. :)
2013. jún. 21. 10:26
 16/21 :) Zsófi :) válasza:
Azt, hogyha mondjuk misén pénzt adsz, ezt mondják, köszönet képen, hogy fizesse meg az Isten, amiért adományozott a templomnak.
2013. jún. 22. 11:59
 17/21 anonim válasza:
Ez egy jókívánság hálából, cserébe azért, amit kap valaki.
2013. jún. 28. 22:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Azt jelenti ha valakinek adunk bármit amiből Ő hiányt szenvedett, viszont Neki nincs módja semmivel se azt viszonozni felénk, akkor helytálló; a Köszönöm, Isten fizesse meg! -- köszönetképpen.
2013. júl. 3. 14:24
 19/21 lulu200 válasza:
Lehet ez egy megköszönés valamit, de lehet hogy egy keresztény emberrel találkoztál, aki ezt mondta... :D
2013. júl. 14. 08:13
 20/21 anonim ***** válasza:

lulu nem csak a keresztények hisznek Istenben, hanem más vallásúak, más hitűek is sőt, én magam is, holott abszolút nem vagyok vallásos.

Tulajdonképpen azok használják ezt a köszönöm....Istenre testálást, akik nagyon bajban vannak és már csak a csodában hisznek.

az ellenségünkre nem azt szoktuk mondani hogy ....fizesse meg, hanem inkább azt, hogy .... verjen meg, .... sújtson le rátok. stb.

2013. júl. 14. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!