Mért nem fürdenek a németek minden nap?
#10!
igen, valóban igazad van, vannak kivételek. mint már írtam, az én partnerem is mindennap mosott hajat, és el se tudja képzelni, hogy ne mosna.
én a többiekről beszélek.
aki itt volt, és egy hét alatt egyszer fürdött, vagy aki csak három naponta. nem legenda, ha valaki nálad lakik egy hétig, csak észreveszed, hogy mikor fürdik és mikor nem...
pont ma megkérdeztem egy barátnőmet, aki németországban él, és mondta, hogy nem büdösek, de valóban nem fürdenek minden nap.
a gyárak zuhanyzóiról annyit, hogy (a tapasztalataim szerint) itthon is van a legtöbb tusolókabin, csak általában olyan állapotban van, hogy az ember inkább hazamegy.
a pénz és spórolás nekem is megfordult a fejemben, de olyan elvetemültnek hat, hogy azért sokkal jómódúbban élnek, mint a magyarok, és akkor PONT a napi tusoláson spórolnak, hogy inkább valamilyen higiéniai vagy népszokásra gondoltam.
"aki itt volt, és egy hét alatt egyszer fürdött, vagy aki csak három naponta. nem legenda, ha valaki nálad lakik egy hétig, csak észreveszed, hogy mikor fürdik és mikor nem..."
Erre írtam, hogy embere, családja válogatja. Otthon is. Ha egy ilyen cserediákot kap az ember, akkor gyakran alakul ki ilyen tévképzet az egész néppel szemben.
"pont ma megkérdeztem egy barátnőmet, aki németországban él, és mondta, hogy nem büdösek, de valóban nem fürdenek minden nap."
Na jó, de én meg szintén itt élek, és szerintem meg fürdenek minden nap - legalábbis a környezetemben. Irodában, normál melóhelyen elképzelhetetlen, hogy szagosan menjen be az ember.
"a gyárak zuhanyzóiról annyit, hogy (a tapasztalataim szerint) itthon is van a legtöbb tusolókabin, csak általában olyan állapotban van, hogy az ember inkább hazamegy."
De itt nem olyan állapotban vannak, és nagyon sokan használják.
Nem kötekedni szeretnék, de az érmének két oldala van. Magyarországon és Németországban is vannak olyan rétegek, akik nem szeretnek naponta fürdeni, de szerintem nem ezt kell az átlagnak tekinteni.
Igazából a probléma forrása az is lehet, hogy itt pl. a fürdés nem nagy divat, inkább egy gyors zuhany. Erre meg egy átlagmagyar azt mondja, hogy az mi, hát annyi idő alatt nem lehet tisztálkodni. De lehet, egyébként.
én se azt mondom, hogy egyik német se fürdik, mind büdös. meg se fordult a fejemben. de az viszont elég gyakori ( mindenesetre gyakoribb, mint a magyaroknál), hogy nem fürdenek minden nap.
én csak az okát kerestem, nem egy tévképzetet akartam az egész néppel szemben kialakítani.
lehet gyorsan zuhanyozni, természetesen, csak nekem, aki minden nap fürdök, lehetetlen elképzelnem, hogy ne tisztálkodjak meg minden nap, főleg nyáron.
"Irodában, normál melóhelyen elképzelhetetlen, hogy szagosan menjen be az ember. ".. ezért (is) írtam, hogy: "nem büdösek, de valóban nem fürdenek minden nap."
a célja a kérdésemnek, még egyszer leírom, csak ártatlan kíváncsiság volt, és amennyiszer csak lehetett, szerintem kihangsúlyoztam, hogy ezt nem minden németre értem, (mert mindig vannak kivételek) hanem úgy általánosságban. és látod, te is megkérdezted a férjedet, tehát neked is ez a (tév)képzet él(t) a fejedben...
Egy akkora országban, egy nyelv mégis mindenhol más, egy nép mégis számtalan népi konyha, miért lenne kivétel a többi mindennapos szokás?
☺ A tizes válaszoló Würtembergja pedig nem véletlenül BÁDEN ☺.
"☺ A tizes válaszoló Würtembergja pedig nem véletlenül BÁDEN ☺."
Ezen jót nevettem, aranyos volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!