Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mért nem fürdenek a németek...

Mért nem fürdenek a németek minden nap?

Figyelt kérdés
persze, vannak kivételek (, sőt...), de ha az ember meghallja, hogy németek, akkor 1.sör 2. nem fürdik. tudja valaki, hogy mért van ez? tanakodtunk ezen már osztállyal, német- és népismerettanárral, de nem jöttünk rá. tudja valaki?

2013. jún. 10. 20:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Azt hallottam, hogy egyrészt gazdasági okokból, spórolás végett, másrészt egészségügyi okokból. Ha belegondolsz, persze, szerinted egészséges a mindennapi fürdés, viszont egyáltalán nem biztos, hogy így van. Állítólag a mindennapi forró zuhannyal kicsinálod a bőröd természetes védekezőképességét. Persze én is minden nap fürdök, de lehet, hogy a németek csinálják jól.
2013. jún. 10. 20:56
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Osztrákok sem fürdenek. Mikor egy családnál voltuk, nem akarták elhinni hogy az érkezés utáni reggelen meg akarunk fürödni. A családnak 2 bmw-je, 3 emeletes háza volt, de nem fürödtek és büdösek is voltak. Egyszerűen ilyenek.
2013. jún. 10. 20:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hollandok is egy héten egyszer fürdenek. De nem volt szaguk. Viszont kiskoromban nálunk is csak vasárnap volt fürdés, többi napokon csak cicamosdás alul-felül és lábmosás.
2013. jún. 10. 21:02
 4/18 anonim ***** válasza:
42%

Én sem fürdök ilyenkor csak 2-3naponta

Arcomat megmosom és ennyi

Ettől függetlenül nem igénytelenek mert ha lefekszik egymással a nő és férfi, előtte fürdenek szóval nem túrós pucuval bújik a takaró alá :D

20/F

2013. jún. 10. 21:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam h ez a napi fürdés egy magyar sajátosság, azt mondják pancsolunk mint a kacsak.
2013. jún. 10. 21:13
 6/18 anonim ***** válasza:
85%

mikor mi Berlinben voltunk, a szállásnál ki volt írva, hogy külön, fejenként egy euró a fürdés...merthogy drága a víz. menjenek a francba...kiveszel egy szállást, és külön kell fizetni azért, hogy mosakodj????

egyébként meg az angolok se fürdenek, csak olyan háromnaponta...

2013. jún. 10. 21:20
 7/18 mustafa33 ***** válasza:
38%
Hogy ezt miért kel kétehetente megkérdezni? ☺
2013. jún. 10. 21:26
 8/18 A kérdező kommentje:

jó, igen, azt megértem én is, ha pl télen nem fürdik minden nap az ember.. ha otthon vagyok, velem is előfordul, hogy nem tusolok, de nyáron?

azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert most voltak nálunk német cserediákok, és (az enyém mondjuk minden nap fürdött, és hajat is mosott, de) egy csoporttársamnak pl úgy kellett elrugdosnia fürdeni, és így is csak egy tusolást próbált elérni egy hét alatt. volt aki érezte is, hogy büdös a partnere, a leányzó mégis csak kétszer fürdött a héten. érdekes.

lehet, tényleg velünk van a baj.. :D

kedves #7!

kerestem korábbi ilyen kérdéseket, nem találtam. ha nem tetszik, és idegesít, akkor nem kell megnyitni, és az elképesztően fontos életedből 10 másodpercet arra szánni, hogy ide írsz!

köszönöm a válaszokat. :)

2013. jún. 10. 21:55
 9/18 anonim ***** válasza:
78%

Hajat mosni háromnaponta elég, ha nem nagyon zsíros a haj.

Tusolni lehet minden nap, de nem szappannal. Fürödni, a kádban meg tényleg a hétvégén fürödnek.

------------

A kérdezönek: Az elmúlt egy évben legalább kétszer volt ez a kérdés...vagy hasonló...szóval nem olyan borzasztó, ha félévenként valaki megkérdi. Egy újszülöttnek minden vicc új!...:))

2013. jún. 10. 22:12
 10/18 anonim ***** válasza:
65%

Ne haragudjatok, de ezeket honnan szeditek, hogy melyik nép nem fürdik naponta?

Dél-Németországban élek, Baden Wüttemberg és Bayern határán évek óta. Nem hogy naponta fürdenek az emberek, de a gyárakban vannak zuhanyzók, és az ukrán/török munkásokon kívül jellemzően mind használják őket, hogy otthon ezzel vizet spóroljanak. Most ez lehet röhejesen hangzik nektek, de itt a legtöbb ember szeret spórolni, mert megbecsülik a pénzt, amit keresnek. Na meg a víz lazán 3x annyi, mint otthon (persze, a fizetés is, de ettől még pazarolni nem szeretnek).

Szinte minden munkahelyen, ahol fizikai munkát végeznek, van zuhanyzó és öltöző, és tényleg igénybe veszik.

A másik az, hogy a német férjemet én is megkérdeztem még évekkel ezelőtt, hogy ez igaz-e, hogy nem fürdenek minden nap (ő igen), és még sosem hallott ilyenről. Sőt, ők még azon csodálkoztak, hogy én csak 4 naponta mosok hajat, mert itt naponta, maximum két naponta szokás! A fodrász pl. hozzá sem nyúl a hajadhoz, ha nem frissen mosott (nem viccelek, egyszer 1 napja mosott hajjal akartam menni, és közölték, hogy NEM).

Nem higiéniamániások, de ez hülyeség, hogy nem fürdenek naponta és nem mosnak hajat.

Az családonként változik, hogy milyenek a higiéniás szokások. Sokszor ezen az oldalon is olvasok olyan megdöbbentő dolgokat, hogy 4 ember egymás után ugyanabban a vízben fürdik, mégsem mondjuk azt, hogy mi magyarok igénytelenek vagyunk. Ez a németek nem fürdenek valami hasonlóan hülye urban legend lehet, mert valóságalapja nem nagyon van.

2013. jún. 11. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!