Mi ez az önkéntességi mánia?
Az összes haverom menni akar a gátakra homokzsákot pakolni. A facebook és itt a gyakori is tele van kérdésekkel, hogy "hogyan/hova tudok menni önkénteskedni?"
Nekem semmi ilyen késztetésem nincs, sőt engem is hívták már de nem megyek. Erre amúgy is megvannak a megfelelő szervek, amiket az én adómból tartanak fent.
Kevés az ember, és kell a munkaerő hogy időben befejezzék a gátak építését mire eléri a tetőzési szintet a Duna. Sokan azért önkénteskednek mert így is elég nagy itt a sz@r és legalább abban segítsenek az emberek egymásnak hogy a házakat meg egyéb vagyontárgyakat védjék meg a víz miatt. Ez azért nagyon szép dolog mert így legalább bebizonyosodott ebben az évben már másodszor a márciusi hókatasztrófa után hogy tényleg képesek vagyunk összetartani.
Egyébként ah elmúltál 18 akkor az önkormányzat elrendelheti hogy behív téged kötelezően munkára ha annyira kevés az ember és tényleg nagy lesz a gáz. Akkor nincs mese menni kell.
Itt nálunk Dorogon nem fenyeget az árvíz de innen nem messze Esztergomban már nagy erőkkel készülnek a védekezésre, sok ismerősöm volt ott segíteni, és még vannak is, ma reggel jártam arra és egy kicsit körbenéztem a Kisduna sétány környékén ameddig be bírtam menni és lehetett látni hogy már elég magas a vízállás és kifog majd önteni sajnos. Én tegnap Táton voltam segíteni ott is elsősorban az ismerőseimnél segítettem akik nagyon közel laknak a dunához és ott pakoltuk a zsákokat meg bútort pakoltam az emeletre, volt olyan ház ahol egy ismerősöm nagymamáját inkább elvittünk onnan, hogy ne akkor kelljen amikor már muszáj. Minden önkormányzati dolgozót behívnak főleg közmunkásokat behívnak segíteni, tűzoltókat, katonákat, és ott pakolják szépen plusz az önkéntesek meg a vörös kereszt is csinálja amit kell, pakolnak, teát osztanak, kaját is.
Ha nem lenne egy önkéntes sem akkor valószínű már rég elrendelték volna hogy akkor kötelezni fognak embereket, de még így sincs kizárva hogy befognak hívni több száz embert segíteni, és akár akarsz akár nem menned kell.
Kevés a szakember és szerencsére sok a jószándékú önkéntes.
Mi ezzel a gond. Szerintem sokan boldogok, hogy segíthetnek és végre van ami nem megoszt minket magyarokat hanem összekovácsol.
De nincs semmilyen vészhelyzet. Van pár település amit minden évben elönt a Duna, csak most felkapta a média a magasabb tetőzés miatt, ezért lett divat az önkéntesség.
Tavaly is elöntött falukban csak a helyiek mentek segíteni, most meg az egész megye.
Megszólalt a lelki ismereted?
Aki nem akar az ne menjen! Nem kötelező.
Van aki meg azzal teszi a legjobbat ha távol tartja magát
Nincs ezzel gond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!