Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hollandiában feltehetően kb....

Hollandiában feltehetően kb. hány ember füvezhet a 16 751 323 fős lakosságból?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 22. 11:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Illetve a füvesek száma hány főre eshet világszerte kb??
2013. ápr. 22. 11:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Ezt nehéz lenne megmondani. Viszont nagyon érdekes dolgot mondott egy haverom aki kint élt fél évig. A fél év alatt minden nap füvezett, ezt nem is tagadta (amúgy itthon átlagosan heti 1-2 alkalommal szokott). Azt mondta, hogy az a tapasztalata, hogy a hollandok közül nagyon sokat egyáltalán nem füveznek. Inkább a német, magyar, szlovák, stb kivándorlók, diákok, és turisták azok akik sokat füveznek.

Talán ez azért van mert eljutottak arra a szintre, hogy attól még hogy valami legális még nem biztos, hogy egészséges is.

2013. ápr. 22. 19:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, TV-ben láttam régebben (asszem national geo-n) én is, hogy a hollandok közül sokan nem nézik jó szemmel ha valaki füvezik, de ugyanígy vélekednek az alkoholról is.

Viszont ez a vélemény amit írtál, hogy: "attól még hogy valami legális még nem biztos, hogy egészséges is"

Ez így nem teljesen igaz. Mert tény, hogy joint formájában fogyasztva káros szénmonoxid kerül a tüdőbe illetve kátrány a papír miatt, de gyógyító hatóanyagok is mint pl.: a CBD ami sok betegséget gyógyít mint pl.: a rákos sejtek gyógyítása illetve a terjedés meggátolása. Bár így elszívva a gyógyító hatóanyagok 90%-a nem kerül be a szervezetbe, de ott a maradék 10%.

Ha valaki bongba szívja már nincs kátrány, csak szűrt szénmonoxid.

Ha pedig valaki vaiporizálva szívja tehát nem elfüstölve hanem a gőzét, az éppenséggel még egészséges is. Mert így nem kerül szénmonoxid és kátrány a tüdőbe, viszont a gyógyító hatóanyagok több mint 90%-a igen.

Ezen kívül lehet enni is sütiben, úgy pedig a gyógyító hatóanyagok majdnem 100%-a bekerül a szervezetbe, szóval teljesen egészséges.

És még lehet fogyasztani cannabis olaj (az orvostudomány is használja), üdítő, kaják stb. bár ezeknél már nincs THC tartalom vagy olyan kevés, hogy nem tép be tőle az ember.

Szóval szerintem lehet egészséges sőt gyógyító, csak nem mindegy, hogy fogyasztjuk.

2013. ápr. 23. 09:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Már pár éve leálltam de régebben nagyon sokat szívtam jointot. Nem tapasztaltam, hogy gyógyító hatása lenne. Memóriazavarokat okoz és néhány barátomnál személyiség zavarokat okozott, mint pl paranoia.

2013. ápr. 23. 12:37
 5/9 A kérdező kommentje:

Pedig gyógyítóhatása van attól még mert nem veszed észre.

A c-vitamin is gyógyító hatású mégse veszed észre, csak nem leszel beteg erősíti az immunrendszert :)

A fű pedig megelőzi pl. a rákot.

Rövid távú memória károsodhat, ha napi szinten hosszú távon fogyasztják, ez a THC miatt van. De mérsékelten ez a probléma nem következhet be. De amúgy is a rövidtávú memória romlás idővel helyre áll. Regenerálódik, ugyanis az agysejtek nem pusztulnak el csak megszűnik az agysejtek közti kommunikáció, ami később újra visszaépül szépen.

Paranoia?? Azt nehezen hiszem el, mivel pont, hogy az ellenkező esetet produkálja nyugalomérzetet kelt.

Nem véletlen használják az orvostudományban pszichés betegek kezelésére is pl.: pánikroham megelőzésére.

Ha nagyon gyógyító hatást akarsz akkor cannabis olajat eszel, nem jointot szívsz.

Javaslom olvasd el ezt a cikket:

[link]

2013. ápr. 23. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezt egészen pontosan meg tudom mondani : 16 751 323
2013. ápr. 26. 07:14
 7/9 anonim ***** válasza:
15milla.
2013. ápr. 27. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:
:D.. kérdező, attól még, hogy pillanatnyilag, használat közben belassítja az embert, sőt akár meg is nyugtatja, attól még hosszútávon okozhat kárt a szervezetben is és a személyiségben. ott van ugye a füst amit te is írtál, de amellett én épp eleget hallottam a memória károsodásáról, és nem vagyok benne biztos, hogy egy bizonyos szinten túl az tökéletesen visszaállna az eredeti állapotra, ami meg a személyiséget illeti a pszichiáter nagybácsim mondta, hogy hosszútávon nagy mennyiségben fogyasztva skrizoféniára hajlamosít, ami kicsit nagyobb probléma a paranoianal és ezt elhiheted, mert a rokonom épp elég beteget látott már, és épp elég volt köztük füves, meg más drogos, ráadásul ha vki drogozik elmebetegség mellett azt nehezebb kezelni, összetettebbé, súlyosabbá válik a probléma, akár az váltotta ki, akár már betegen kezdett pl drogozni.. nyilván ha vki elszív havonta két jointot vszeg soha semmi baja nem lesz, de azért reklámozni nem kéne, hogy mennyire egészséges, mert inkább káros mint egészséges. a rákmegelőző határól meg sose hallottam, csak arról h sok rákos használja, de nem mint gyógyszert, hanem, mint viszonylag olcsó és nem olyan durva mellékhatásokkal rendelkező, de mégis hatékony fájdalomcsillapító! sztem ezzel kevered, amúgy is manapság már minden vagy rákkeltő vagy rákmegelőző hatású a reklámok szerint..
2013. máj. 11. 01:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben valóban nem áll vissza az eredeti állapotára az agysejtek, de jelentős szinten regenerálódik. Bár ez attól is függ, hány éves az illető. Mert amíg egy 21 év feletti embernek már nem igen termelődik új agysejtje, de egy fiatalabbnak viszont még igen kifejletlen az agya (termelődnek még új agysejtek) és pont ezért károsabb a fiatalok agysejtjére nézve a hosszútávon való sűrű fogyasztása persze csak ha nem gyógyszerként használják.

Mert pl.: a cannabis olajban nem sok THC van, sőt már olyan fajtákat termesztenek direkt az orvoslásra amiben nincs THC csak a fontos hatóanyagok mint a CBD.

A fűtől biztos nem leszel skizo még hosszú távon se, esetleg hallucinogén drogoktól mint LSD és társai had ne soroljam. Bár Feldmár András ezzel gyógyítja a heroin függőket ha jól tudom. De ez már másik téma.

Egyébként az epilepszia is pszichés betegség, azt is cannabissal gyógyítják sikeresen németországban.

"Inkább káros mint egészséges" - Attól függ, hogy fogyasztják joint formájában nyilván káros, de még mindig nincs olyan káros mint 1 szál cigi (ha nincs keverve cigivel) vagy 1 feles pálesz.

Visszaréve a rákra hagy segítsek egy kicsit: [link]

Emellett számos európai úniós országban is legális már orvosi használatra epilepszia, rák, sclerosis multiplex, leokémia kezelésére (na persze jó fájdalom csillapító is :D) pl.:

svájcban, hollandiában, belgiumban, spanyolországban, olaszországban, fraciaországban, portugáliaban, németországban, ausztriában, szlovéniában, csehországban.

De ezen kívül számos országban legalás világszerte európai unión kívül pl.: Amerikában már több államban is legalizálták teljesen (nem csak orvosi használatra)

2013. máj. 11. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!