Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A Boncidai menyecskék c....

A Boncidai menyecskék c. népdalnak hogy vannak a versszakai?

Figyelt kérdés

Egy párat ismerek, nagyon szeretem a dalt, azért keresek minél többet... Tegnap közös népdal éneklésen voltunk székelyekkel és rengeteg versszakot énekeltek, de nem jegyeztem meg mindet... Kérlek, ha tudtok Írjatok mentül többet!

Előre is hatalmas köszönet! =)

2013. ápr. 8. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyuszika...google.hu-boncidai menyecskek, most neztem meg az elso talalat kihoz egy oldalt ahol van legalabb 50 versszak...picit legyunk mar onalloak:)
2013. ápr. 8. 22:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartmas választ, ezt már én is észrevettem...Azonban gondoltam az ország más pontjain ismerhetnek különböző variációkat , és olyanok is vannak, amiket manapság "költenek" hozzá... De azért köszönöm , hogy felhívtad rá a figyelmemet, bár a stílus kissé bántó... Ha valóban segíteni szeretnél, akkor fogalmazd meg úgy, ha nem, akkor meg inkább ne írj válszt...

Minden esetre hálás köszönet a szándékért... O:-)

2013. ápr. 8. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Helyesen: bonchidai menyecskék.
2013. ápr. 8. 23:28
 4/4 anonim válasza:

Bonchidai menyecskék

ugrálnak mint a kecskék

Szeretőjük mindig más

Az uruk csak ráadás

Ajnanana nanana...

Bonchidai híd alatt

Lányok sütik a halat

Papirosba csavarják

A legénynek úgy adják

Ajnanana nanana...

Én így tudom

2019. aug. 28. 18:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!