Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyenek a horvátok?

Milyenek a horvátok?

Figyelt kérdés
Önkép, sztereotípia, szokás, minden jöhet.
2009. szept. 14. 19:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

20.49 vok

hát figyi, most igazából nekem egy kupac az egész, nekem nincs bajom a horvátokkal, de ha már sztereotípiát kérdezett, nekem ezek vannak (hallomásból)

tényleg bocs... mindenesetre a személyes élménybeszámolók (Orsolya meg a vezetés...) alapján akkor is nyugodtan mondom hogy balkáni népség, ez van.

2009. szept. 14. 21:26
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Orsolyának - már a nevéből ítélve - valamelyik szülője nyilván magyar volt. Biztos verte, vagy elhagyta, innen az utálat. Vagy személyesen te nem jöttél be neki, már bocs.
2009. szept. 14. 21:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ismét 19:35 vagyok

Tudtommal nincs az Orsolyára hasonlító horvát név, vagy legalább is én eddig nem hallottam, szal valszeg tényleg igaza van a 21:35nek

2009. szept. 14. 21:46
 14/24 anonim válasza:
100%
Hát a horvátok azok... olyan horvátokXDXD
2009. okt. 7. 21:12
 15/24 norba válasza:
100%

Én személy szerint nagyon szeretem őket! Kicsi korom óta nyaraltam Horvátországban. Ami nagyon tetszett bennük az ,hogy tudtam velük angolul beszélni.És ha valami hülyeséget mondtam akkor segítettek. De volt úgy hogy én javítottam ki őket!Szóval jól megvoltunk! A horvát lányok többsége szerintem csinos.Magyarokat kedvelik. Imádják a tisztaságot. De nem tudom ti vagy aki járt náluk. Szerintem egy kicsit több a duci (fiatalok is) mint nálunk.(Lehet csak én láttam így) Javítsatok ha nem!Kedvesek, aranyosak,. Szerbeket gyűlölik, nem szeretik a ruszkikat se bár néhány horvát beszéli az oroszt.A németekről sincs viszonylag jó véleményük!De mind1 nekik.

Jól beszélnek idegen nyelveket: angolt, németet, olaszt, spanyolt, kicsit oroszt. Szóval nagyon tudok/tudunk tanulni tőlük ezen a téren.Egy kicsit bagósabbak, de nem annyira mint mi. Nagyon szeretik a szénsavas üdítőket.Jobban mint mi.

2013. máj. 16. 16:12
 16/24 Niloofar válasza:
100%

Milyenek? Isten ismeri csak oket..Nagyapam horvat volt, az anyam odakat zengett rola Isten nyugtassa Oket...

Engem viszont egy horvat jobaratomnak hitt no ugy at vagott hogy a faladta a masikat...Kart okozott amit majd most nekem kell kifizetni es a szemetjet a lakasbol kivinni aminek csak a kulcsa volt rabizva...Mostanra rendbe jott az elete, el is tunt...Nekem ezutan nagyon rossz a tapasztalatom...Varom hogy egy horvat az ellenkezojet bizonyitsa be...Bennem is van jocskan balkani mentalitas, hirtelen haragu vagyuk es forro feju bevallom, de senkit nem tudnek atvagni! Szep napot!

2017. dec. 28. 15:07
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekembvegyesek az érzéseim velük kapcsolatban.

Tengerparton kívül élők kedvesek.

A tengerpartiak: egy-két embert leszámítva szerintem mindenkit utálnak nemzettől függetlenül. Szájhúzás pofavágás többször.

2018. szept. 12. 23:29
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Zágráb környékén és az isztriai félszigeten befogadóak,kedvesek,nyitottak,segítőkészek,meg Szlavóniában is.A tengerpart egy részén Dalmáciában egy részük nem is horvátokn

ak hanem dalmátoknak nevezi magát és ők tényleg nem nagyon bírnak másokat magukon kívül még az ország más területén élő horvátokat sem.Nekem alapjában véve jó véleményem van róluk,kedvelem őket.Nagyon szeretem Zágrábot,mint várost.Az ételeket,zenéjüket is.A nyelvet elég jó szinten beszélem.Az apai naygapám horvát származásű volt,így horvát vér is csörgedezik az ereimben-valószínű innen ered a nagy szimpátia irántuk.

2018. okt. 4. 22:26
 19/24 Benedek5 válasza:
#18 azok a "magukat dalmátoknak nevező horvátok" dalmácián belül hol élnek melyik megyében/városban?
dec. 17. 15:56
 20/24 anonim ***** válasza:
19 Rab szigetétől, a szárazföldön Zárától délre minden Dalmácia. Valamikor újlatin nyelvű nép volt a dalmát, mostanra kihaltak és csak a nevük van meg. Jellemzők köztük a nagyon magas emberek, nőben sem ritka a 180-190 centi. A kultúra inkább olaszos, mint szlávos, a zene-népviselet is.
dec. 20. 04:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!