A horvátok hogyan ejtik ki azt, hogy Krk?
Figyelt kérdés
Kürk? Vagy teljesen magánhangzó nélkül?2010. okt. 23. 11:43
3/15 anonim válasza:
Az egyik Wikin a következő kiejtést találtam: [kr̩k]. Tehát úgy ahogy le van írva, de az r-t megnyomva.
4/15 anonim válasza:
A Krk szóban az r a magánhangzó. Viccen kívül.
Van magyar neve is: Kerka.
5/15 anonim válasza:
Krk-nek mondják. Ha az r-t pergeted akkor könnyű kiejteni.
De a magyar anyanyelvűeknek ez nagyon nehéz. Van egy szlovák nyelvtörő, amiben az ilyen vannak összegyűjtve. Nagyon cuki, amikor magyarok próbálkoznak vele :)
6/15 anonim válasza:
Strč prst skrz krk
Erre gondoltál előttem szóló, nem?
Annyira nem nehéz, mindig a 2. hangot nyomod meg és utánna teszel egy ü betűt.
Sztrücs prüszt szkrüz krük
7/15 anonim válasza:
Igen, erre gondoltam. De már ne haragudj, az írtózatosan hangzik ha ü-t mondasz bele. Ezt így kell kimondani, ahogy le van írva, ezért nyelvtörő. Mert sok nehezen kiejthető szó van egymás után.
Magyarban ilyen nincs, ezért ejt majdnem mindenki ü-t, hogy ki tudja mondani.
8/15 anonim válasza:
Már nem azért, hogy kritizálod a kiejtésemet, de te születésed óta szlovákiában élsz? Csak mert úgy margóra megjegyzem én igen! Amúgy ne az ü-t 'nyomd meg' , hanem a az előtte lévő hangot, és nem hangzik olyan rosszul.
9/15 anonim válasza:
Nem, én nem élek születésem óta Szlovákiában. De attól még tudom, hogy, aki normálisan beszél szlovákul, akkor nem mond ü betűt ezekbe a szavakba. Bármitis mondasz, ez megmásíthatatlan tény marad.
10/15 anonim válasza:
Hogy lehettek ilyen értetlenek?!! Mondom szépen, hogy így kell ejteni: KRÜK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!