Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ti mit gondoltok arról, ha...

Ti mit gondoltok arról, ha egy amúgy jó tanuló néha-néha ellóg egy-két egyetemi órát, mert "nincs kedve"?

Figyelt kérdés
2013. febr. 6. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Azt, hogy ne járjon akkor oda.
2013. febr. 6. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Annak, hogy bejár-e az órákra, semmi köze ahhoz, hogy mit fog produkálni a vizsgákon. Persze a gyakorlati órákra be kell járni.
2013. febr. 6. 13:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Ilyen mindenkivel előfordul. Volt hogy munka után nem bírtam időben felkelni és pár órámat át aludtam, nem lesz gond belőle, ha szorgalmasan tanulsz és minden jegyzeted meg van.
2013. febr. 6. 13:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz gond.

Mi összebeszéltünk hogy hol egyikünk meg be hol a másikunk ,és a jegyzeteket mindig megosztottuk.

Így volt egy kis szabadidőnk.

Ennek ellenére mégis lediplomáztam és jól fizető állásom van.

Meg lehet oldani.

2013. febr. 6. 13:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha megy neki a tárgy, nem kötelező a bejárás, meg fogja tudni tanulni könyvből, jegyzetből, akkor nem hiszem, hogy gondja lesz belőle.
2013. febr. 6. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Az olyan ember, aki bejár minden órára, olyan, mint a fehér elefánt: mindenki tudja, hogy van, de még senki se látott olyat.
2013. febr. 6. 15:04
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos olyan az oktatási rendszer hogy sok a felesleges óra, aminek semmi értelme, főleg semmi értelme bejárni rá.

Pl. nekem mérnökhallgatónak volt jog és több közgazdasági órám.

2013. febr. 6. 15:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egészségére. Senki nem attól lesz jó tanuló, hogy minden órán a táblát bámulja, és a felsőoktatásban az oktatók nagy részét sem érdekli, hogy ki jár órára és ki nem. Szerintem itt már nem lehet "lógásról" beszélni, hiszen nem kötelezőek az előadások.
2013. febr. 6. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs katalógus, nem gyakorlat van, és addig rendesen tanult (szóval nem puskával szerzett jó jegyet), és beszerzi a jegyzeteket, akkor nincs nagy baj.

Csak ne szokjon rá a lógásra!

2013. febr. 6. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Belefér ez egy egyetemista életébe, csak ésszel csinálja. Tehát tudja, hogy mit fognak rajta számonkérni és ehhez legyen meg az anyaga.

Ha megírod a zh-t jól, átmész a vizsgán és rajta vagy a katalóguson, akkor senkit sem fog érdekelni, hogy bent voltál-e előadáson.

Viszont:

Szerintem érdemes minél többet bejárni és előre készülni. Én sem vagyok ebben jó, de utólag sok tárgy esetében rájöttem, hogy az előadás arról szólt, hogy ha a minimál követelményen túl is akarsz valamit tanulni, ami az Életben hasznos, akkor azt ott elmondják.

Ilyenek egyébként sokszor a közismereti tárgyak is. Sose gondolná egy mérnök, de a mérnökléthez is kell jog és közgáz ismeret. Persze nem minden kurzus túl élvezetes, de ki lehet csipegetni a hasznos információkat és kell is.

2013. febr. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!