A cigányok miért adnak hülye neveket a gyerekeiknek?
Szerintem nem adnak hülye neveket, talán csak külföldieket. Egyedül talán ettől hangozhat "hülyén". Mert ha pl. egy amerikainak vagy bármely màs külföldinek ilyen neve lenne az normálisnak számítana. Az Armando szerintem még egy nagyon szép név is, jó a hangzása ia. Ahogy José is szép név, mert ismerek egy olyan embert,akit így hívnak. Ő mexikói.
Egyébként csak lehet, hogy nem akartak átlagos nevet adni neki. Ez pedig egy természetes dolog. Szerintem mindenki olyan nevet ad a gyermekének, ami neki tetszik, vagy, ami szerinte különleges. A Rikárdó név is a spanyol Ricardo névből jött szerintem. Csupán máshogy írják.
(A José név jelentésen egyébként: Isten felemel.)
Lehet, hogy furcsán hangzik, de annak az embernek az anyukája valószínűleg szívvel-lélekkel adta neki azt a nevet. :)
És meg lehet, hogy nem tekintik magukat magyaroknak, de ezt a rasszizmus és a sok gyűlölködés is szíthatta. Persze nem mondom, hogy minden cigány jó, mert nem. Ahogy minden ember se.
Amúgy nem vagyok cigány. :))
(Mielőtt bárki azt hinné, hogy emiatt védem őket annyira.)
Nekem ez tetszik,olyan változatos,és merész a gyerekeket így elnevezni.Meg annak is megvan a maga fílingje hogy a ciánygyerekek szegényesen,mezítláb szaladgálnak és odakiált az anyjuk hogy
Josékám azonna gyire ideee heee!
Egy fajta kultúra ez is.
Nekem például nagyon szimpatikus lenne egy derék,dolgozó Brájen,vagy Romeo,de sajnos ebből kevés van.
Én magát a kultúrát elfogadom,de a mentalitást nem szeretem.
Nekem van egy ismerősöm, három gyermekes anyuka, a gyermekei neve Georgina, Klaudia és Vince.
Elmesélte nekem, hogy amikor a második lányát szülte, mindenáron azt akarta, hogy a nagyanyja nevét viselje.
A szülőágyon összeveszett az orvossal, amikor megkérdezték tőle, hogy fogják hívni a kislányt.
Csak azt mondogatta, hogy agárpia, agárpia. Hogy az ő lányát így nevezzék el.
Hiába mondták neki, hogy ez nem név, ő egyre erősítette, hogy a nagyanyját is így hívták, és ő más nevet nem akar adni a babájának.
Végül is megegyeztek abban, hogy a baba neve Klaudia lesz.
Ez még hangzásban is hasonlít.
Mondtam neki, hogy biztosan Agrippinára gondolt. Azt mesélte, hogy az orvos már nem tudta, mit csináljon vele, mert nem engedte, hogy addig hozzá nyúljanak, amíg el nem fogadják az agárpiát.
Végül kénytelenek voltak neki nyugtató injekciót adni.
A kislánynak így becsületes magyar neve lett, amit szeret, nem tudom, mit szólt volna az Agrippinához.
Én sem vagyok cigány, mielőtt valaki elkezdi, csak azt nem tudom, miért kell ezt mindig hozzá tenni, mintegy magunkat igazolva, hogy magyarok vagyunk?
És a cigányok nem?
Hová jutott ez a szegény ország, és még hová jut, ha nem vigyázunk!
De minek adnak ilyen nevet pl:Cristofel, Rodrigo,
ilyeneket hallottam
Mikor keresztfiamat keresztelték, volt ott éppen egy népes roma família, s az újszülöttet Rafaelónak (fogalmam sincs, hogyan írják helyesen) hívták.
Ismerve a roma hanghordozást, képzelhetitek a derültségemet, mikor az egyik roma asszony megszólalt: "Há elálutt a kis Ráfáéló."
Kedves utolsó!
Az általad említett nevekkel nincsen semmi gond, t alán a Döniz, ami furábban hangzik.
Viszont abban is igazad van, hogy hülye neveket mi, magyarok is tudunk adni a gyerekeknek, gondolok itt Eperkére, Ajándékra, meg kb. az összes -ke/-ka végződésű névre.
Értem, hogy nem lehet mindenki Kovács Pisti, de ennyire nem kellene messzire menni. Plusz a névadásnál gondolni kellene arra is, hogy a gyerek nem marad mindig gyerek életében, és az Eperke néni, Ajándék néni nagyon hülyén hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!