A cigányok (elég nagy része) miért érez késztetést arra, hogy pl. buszokon fülhallagtó nélkül hallgassa a "hejjromálé" című színvonalas számot úgy, hogy mindenki hallja?
Diplomatikusan válaszolok:
-mert szerintük az űberkirály és ők pedig azt nem értik, hogy létezik élő ember, aki nem úgy lelkesedik ezért, mint ők.
-mert egészen más a kultúrájuk. Ez persze nem csak ebből látszik, de ebből is. Nem akarok sok mindent felsorolni, de lényeges különbségek vannak...pl. öltözködés, viselkedés...hanghordozás, stílus....
Nagyon fontos és megjegyzem, mert mint elején írtam, hogy diplomatikus szeretnék lenni, hogy sok eltérés nem feltétlenül rossz, hanem nevezzük inkább másnak. Egyszerűen más. Ezt nehéz megérteni egy más kultúrában élőnek.
Érdekes, hogy itt mindig úgy merül fel ez a téma, mintha ez csak a cigányok szokása lenne. Lehet, hogy én lakom fura helyen, de itt ezt minden suttyó csinálja, bőrszínre való tekintet nélkül.
Egyébként véleményem szerint azért, mert szerintük ők így menők, és ezt mindenkinek a tudtára kívánják adni, illetve marhára meg sem fordul a fejükben, hogy ez bárkit zavarhat, vagy ha igen, akkor pont ez a cél.
Köszi a válaszokat !
Én eddig csak a cigányoknál tapasztaltam ilyet.
Múltkor odamentem egy ilyenhez , megkérdezte , hogy miért zavar engem , ha mást nem ? Ha zavar, menjek a busz végébe...(ez volt a válasza rá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!