Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szereted Budapestet?

Szereted Budapestet?

Figyelt kérdés

2012. dec. 20. 19:10
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
92%

Én Budapesten születtem, 31 éves koromig éltem ott a belvárosban, vagy ahhoz közel. Voltam futár is, azaz ismerem jól Budapestet. Azt hittem ez egy szuper hely, és mindig itt fogok élni. Aztán a család vidékre költözött, én velük tartottam, mert pont egy olyan lánnyal jöttem össze, aki ezt akarta szintén.

Nos itt fát kell vágni, marha messze a kocsma, és bezár, 11 diplomás van csak a faluban velünk együtt, ám ha most Budapestre kell mennem, elfog a félelem. Mára a szememben ijesztő, veszélyes és élhetetlenné vált a város, amit egykor védtem, és szerettem. Azt az élményt, hogy nincs kerítésünk, hogy benne hagyhatod a kulcsot a kocsiban, hogy bármikor bárhova elmehetsz egyedül, mert tudod, hogy max egy szarvas lesz a legijesztőbb élőlény sétád során, nos azt nem tudja ellensúlyozni a Budös, mocskos város...persze mikor születtem, nem ilyen volt Budapest, akkor az iskolába minden pajtásom egyedül ment, a játszótérre egyedül mentünk ki, és tudtuk, hogy villany gyújtáskor illik hazamenni. Ma elengednéd a másodikos gyerekedet egyedül a suliba? Akkor vajon mennyire élhető a város?

2012. dec. 27. 12:16
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

13-as válaszoló vagyok. Azt én se mondanám, hogy Budapest valami marha élhető város lenne (Varsó például sokkal élhetőbb), a közlekedés pocsék, sok a rosszarcú ember, mocsok van, bűz van, a zöldterületek elhanyagoltak stb. Viszont ha felemelt fejjel járom végig a belvárost, épp csak a nyálam nem folyik attól a sok szépségtől és művészettől, amit látok - csak nem a járdát kell nézni, hanem két méterrel fölé :D

Ráadásul az említett negatívumok minden milliós nagyváros közös betegsége, nem pedig valamiféle helyi sajátosság.

2012. dec. 27. 16:44
 23/25 anonim ***** válasza:
Hat persze,hogy igen ! :)
2013. jan. 2. 11:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet Budapestet egységében szeretni vagy utálni, mert túlságosan különböznek egymástól a városrészei. A belső kerületeit nem szeretem enyhén szólva, nem vonzanak egyáltalán, és a világért se járnék be oda dolgozni, szórakozni a külvárosból. A Budai Vár környéke viszont egészen más, ott jól érzem magam. Külvárosiként nem érzem magam igazán pestinek abban az értelemben ahogy ezt a vidékiek az itt élőkre használják. Szerintem mi külvárosiak nem sokban különbözünk tőlük. Érdekes, hogy más peremkerületek sem vonzanak a lakhelyemen kívül, nem tudnék a város többi szélén lakni. Összességében tehát úgy vélem, hogy minden ember megtalálja ebben a nagy városban a neki való városrészt, amit valóban a magáénak érezhet, és amihez nagyon ragaszkodik, mint egy patrióta.
2013. jan. 11. 19:31
 25/25 anonim ***** válasza:
Én imádom Budapestet, annak ellenére hogy "vidéki" vagyok. Szegeden lakom, a belvárosa hasonlít Pestre, mivel itt is sok a klasszicista-eklektikus épületegyüttes, a városszerkezete is sugárutas-körutas, de persze nem hasonlítható össze a fővárossal. Szerintem a belvárosa kifejezetten szép, a lakótelepek rondák, de hát az mindenhol az. Nincs több szemét, mint egy átlagos 2 milliós városban. New York City-ben például macskaméretű patkányok szaladgálnak a metróaluljárókban és már annyira megszokták az ember jelenlétét, hogy csúcsidőben is kimerészkednek, igaz irtják őket rendesen, szóval legfeljebb 1-2 alkalommal találkozhatnak velük az utasok. Ami tényleg negatívum, az a szmog. Ezt nem tudom letagadni, hogy szmog az van bőven sajnos :/
2016. jan. 19. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!