Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szereted Budapestet?

Szereted Budapestet?

Figyelt kérdés

2012. dec. 20. 19:10
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
59%

Én szeretem.

Sokaknak (főleg vidékieknek) Budapest a belvárost (pár kerület (V, VI, VII, VIII), ami Bp területének kb. 20%-a) jelenti, esetleg belvárost körülvevő, vonattal megközelíthatő helyek (IX, X, stb.). Ez tényleg büdös, koszos, sok a hajléktalan, stb. De Budapest nem csak ebből áll és ezt sokan nem tudják, látják. Budapest külső kerületei közül sok nagyon is élhető, családias és szép. XVI, XVII, XIV, vagy budai szebb részei (I, II, III.).

2012. dec. 21. 09:09
 12/25 anonim ***** válasza:
46%
Már vártam, hogy valamelyik budapesti beírja ezt a baromságot, hogy a vidékieknek azért nem tetszik, mert biztos csak a belvárosban jártak. Hogyne.
2012. dec. 21. 09:12
 13/25 anonim ***** válasza:
Én imádom. Főleg most, hogy hazajöttem Varsóból... de előtte is szerettem.
2012. dec. 21. 09:33
 14/25 anonim ***** válasza:
Már annyira megszoktam, hogy nem is tudnék máshol élni. Vannak előnyei és hátrányai is, van, amit szeretek benne, és van, amit nem. Egy csomó kellemesebb helyen nyaraltam már, de annyira hozzászoktam már az itteni körülményekhez, hogy hosszabb távon szerintem nagyon furcsa lenne máshol élni. Még akkor is, ha rövid távon sok helyen jobban érzem magam.
2012. dec. 21. 13:31
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
De hát a belváros is olyan gyönyörű. Sőt, inkább az a szép. Mit nézzek a másik ember házán, hogy ő ott lakik? Az úgysem az enyém. A belváros az, ami csodaszép.
2012. dec. 21. 14:41
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha tisztább lenne jobb lenne, sok hely elég érdekes.

Amúgy szeretem, nekem való.

2012. dec. 21. 18:14
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mint kecske a kést:)
2012. dec. 23. 12:16
 18/25 jeszko válasza:
Csodálatos építészeti komplexum - imádom, bár szegedi vagyok. Olcsó is lehet sok minden, ha pl. a Lehel-csarnokban vásárolsz. Minden kerületét érdemes megnézni, mert így teljes a kép. A rondaságok árnyékában érdemes észrevenni a szépet is. Például Angyalföld rothadó negyedeiben gombamód szaporodnak a szép új lakó- és irodakomplexumok. De különleges varázsa lehet Csepel-Királyerdőnek éppúgy, mint Csillaghegynek vagy a rehabilitálódó belső Ferencvárosnak.
2012. dec. 23. 17:01
 19/25 anonim ***** válasza:
41%

Bár nyíregyházi vagyok,Pesten tanulok s ott élem hétköznapjaim,így már tudok róla véleményt alkotni.Nap mint nap látom,látjuk a fővárosi élet pozitívumait és negatívumait egyaránt,én mégis azt mondanám,leginkább a,,szebbik"oldala felé húzok.Magyarán:szeretem :) Imádom a gépeket,a vonatokat,villamosokat,metrókat,repcsiket-melyek nagy részét itthon sosem láthattam,utasszállítót is csak max 8-10.000 méteren,metrót és villamost meg pláne nem.Szeretem(néha,bár a vidéki,szabad életet semmi pénzért nem adnám,az erdőket,mezőket,a végtelenséget)a nyüzsgő várost,a munkába igyekvő embereket:azt a rengeteg féle-fajta embert,akik mind-mind másfajta stílust képviselnek,ahányan,annyi félék.Szívesen nézegetem az engem körülvevő világot,az élet külünböző megtestesülését.Azonkívül olyan autókat is szép számmal látok,amelyekhez Nyíregyen szintén nem nagyon volt szerencsém-így gépileg teljesen el vagyok bűvölve.Alattam dübörög a metró,előttem a szépséges vonatok,villamosok suhannak,felettem már alacsonyan száll a,,nagygép"...

S persze,az épületek...A rengeteg gyönyörű látnivalót,Dunát,Parlamentet,Hősök terét,Budai várat,Citadellát s ezernyi pompás más egyebet ki ne szeretné?A Pestet körülvevő,távolba vesző hegyekről,az így(a betontenger ellenére)mégis jelenlevő természetről már nem is beszélve...Szeretem,mert szép magyar fővárosunk,persze,hiba is éppúgy sok(graffitik,kosz,hajléktalanok,gettó-részek,kutyapiszok amit nem szednek fel,szemét stb),de mégis...,,Budapest,Budapest,de csodás"...

2012. dec. 23. 20:59
 20/25 Nagilum ***** válasza:
70%
Rühellem. Hihetetlen, hogy az emberek képesek ilyen környezetben jól érezni magukat...
2012. dec. 27. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!