Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért olyan ellenszenves sok...

Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a felnőttek is élvezik.

És nem amerikai ünnep , a Halloween az írektől indult , nekik van olyan "szellemes" kultúrájuk.Az írek vitték be a Halloweent Angliába , és így átvették az angolszászok.És ugyebár az Egyesült Államok angol gyarmat volt így az angolszász kultúrát képviseli.

Mi a faluban megbeszéltük, és az emberek 80 százaléka belement a Halloweenezésbe.

Halloween idején összejönnek az emberek és jókat nevetgélnek , szülők , gyerekek egyaránt.

Nem értem hogy sok rosszmájú ember miért sajnálja ezt a kis boldogságot és mókát az emberektől...

Mi mást lehetne tenni?Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány , és ha a hegy nem megy mohamedhez.....

2012. okt. 28. 15:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
37%

"Majd anyádék temetésén is táncolni meg bulizni fogsz gondolom.....a tipikus modern ember hülye mentalitása"

Látom mások szavainak kiforgatása nagyon megy neked. Ne is haragudj, de ha semmi okom nincs rá, hogy éppen szomorkodjak, akkor miért is baj neked, ha jól érzem magam és a barátaimmal szórakozom? Tudod a tiéd meg a tipikus begyöpösödött ember hülye mentalitása, akinek mindenáron bele kell abba szólnia, hogy mások mit csináljanak és hogy éljék az életüket.

2012. okt. 29. 21:12
 32/37 dominika72 válasza:
#15/31 a farsang tavaszköszöntő.. -.- Én a kérdezővel teljesen egyet értek :)
2012. okt. 29. 21:57
 33/37 dominika72 válasza:
Amúgy a Halloween 31.-én van. Hallottak napja meg-1-2 akkor nem értem miért nem lehetne kikapcsolodni?
2012. okt. 29. 21:59
 34/37 anonim ***** válasza:
Arra még mindig nem kaptam értelmes választ, hogy miért olyan szörnyű dolog pont október 31-én szórakozni, de azért a lepontozás nagyon megy.
2012. okt. 29. 22:00
 35/37 Zsizsik666 ***** válasza:
26 nem, hanem siettem, gyorsan írom,és nem szoktam kijavítasni
2012. okt. 29. 22:01
 36/37 anonim ***** válasza:

Sok oka van, hogy nem kedvelik a Halloweent. Az egyik, hogy a magyarok ezt nem ünnepelik és nem is fog igazán elterjedni. A másik, hogy itt nem fognak cukrot, csokit osztogatni, mert sok ember a saját gyerekének se tud adni. Amerikában a kertvárosokban, ahol nincs kerítés, és jól élnek az emberek ott még okés, de már ők se nagyon ünneplik, mert ilyenkor rabolnak el sok gyereket. Sokan azért nem kedvelik, mert így elfelejtődik sok magyar hagyomány, ünnep. Amúgy a Halloween Magyarországon kb abból áll, hogy elmennek bulizni az emberek, leisszák magukat és ennyi, én ezt nem nevezném Halloweenek, se ünnepnek. Egy ilyen buli semmivel se különb, csak annyiban, hogy mindezt jelmezben teszik.

Viszont akik otthon díszítenek, tököt faragnak, összejön a baráti kör, egy kisebb házibuli, halloweenes filmeket néznek, azt már inkább nevezném Halloweennak. Tudom vannak olyanok akik így is tesznek, de a legtöbb embernek ez egy újabb nap a bulizásra, piálásra.

2012. okt. 29. 23:55
 37/37 anonim ***** válasza:

" a farsang tavaszköszöntő.. -.- Én a kérdezővel teljesen egyet értek :)"

Köszönöm mélyenszántó gondolatodat, láthatóan sikerült totálisan nem megérteni, amit írtam. Egy szóval sem említettem, még csak nem is arról volt szó, hogy miről szól a farsang. Esetleg próbáld meg még egyszer elolvasni, ha nem megy, akkor másodszorra is, de ha sikerült felfogni, majd akkor írjál legközelebb. Köszönöm!

2012. nov. 2. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!