Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?
Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a felnőttek is élvezik.
És nem amerikai ünnep , a Halloween az írektől indult , nekik van olyan "szellemes" kultúrájuk.Az írek vitték be a Halloweent Angliába , és így átvették az angolszászok.És ugyebár az Egyesült Államok angol gyarmat volt így az angolszász kultúrát képviseli.
Mi a faluban megbeszéltük, és az emberek 80 százaléka belement a Halloweenezésbe.
Halloween idején összejönnek az emberek és jókat nevetgélnek , szülők , gyerekek egyaránt.
Nem értem hogy sok rosszmájú ember miért sajnálja ezt a kis boldogságot és mókát az emberektől...
Mi mást lehetne tenni?Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány , és ha a hegy nem megy mohamedhez.....
Miért kéne Halloween? Ha már ennyire bele akarjuk ezt olvasztani a kultúránkba, hálaadást miért nem ünneplünk? Érdekes módon az nincs fölkapva ennyire. Kíváncsi vagyok, akik a halloween mellett vannak, azok mit tudnának erre mondani.
Az pedig, hogy a gyerekek beöltözhetnek, és kapnak cukorkát, csokit...emberek, szerintetek a farsang mire való? Ennek a ténynek a tudatában szerintem a Halloween tényleg csak pénzlehúzás, ahogy az egyik válaszoló írta. Ugyanolyan értelem nélküli, kommersz ünnep, mint a Valentin-nap.
Szia!
Te mit ünnepelsz Halloweenkor?
Mert,ha nem azt aminek rendelve volt a hagyomány szerint,akkor gyakorivalasz2 válasza játszik és ezzel csak egy újabb fogyasztói társadalom ünnepet éltetsz!
Miért fogyasztói társadalom?
Dísztök magyarországon is megterem, enni-inni az is fog ezen a napon, aki a temetőben tölti!
Jelmezt lehet otthoni ruhákból, fejleszti a kreativitást.
Nem 1 millió forint, hanem kijön olcsón.
Akkor ennyi erővel, se szülinap, se kari ne legyen, mert fogyasztói társadalom, meg ne menjünk ki a kertbe szalonnát sütni sem.
Dolgozzatok akkor, és ne ünnepeljetek semmit!
Lehetőleg ne is egyetek semmit, utána szóljatok be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!