Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért olyan ellenszenves sok...

Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a felnőttek is élvezik.

És nem amerikai ünnep , a Halloween az írektől indult , nekik van olyan "szellemes" kultúrájuk.Az írek vitték be a Halloweent Angliába , és így átvették az angolszászok.És ugyebár az Egyesült Államok angol gyarmat volt így az angolszász kultúrát képviseli.

Mi a faluban megbeszéltük, és az emberek 80 százaléka belement a Halloweenezésbe.

Halloween idején összejönnek az emberek és jókat nevetgélnek , szülők , gyerekek egyaránt.

Nem értem hogy sok rosszmájú ember miért sajnálja ezt a kis boldogságot és mókát az emberektől...

Mi mást lehetne tenni?Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány , és ha a hegy nem megy mohamedhez.....

2012. okt. 28. 15:08
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam hogy legyünk amerikaiak.Amint mondtam a falu 80 százaléka ment bele.Aki benne van az kirak egy faragott tököt a kapura , jól látható helyre.Senkire nincs ráerőltetve , szabad a választás.Akár hiszed akár nem , több idős ember is élvezi és tetszik neki.
2012. okt. 28. 15:53
 12/37 Zsizsik666 ***** válasza:
44%
Németeknél is ki vannak rakva a tökök, és már náluk is elfogadott, ha ünneplik a Halloweent. Inkább mentalitást tanulhatnánk tőlük, mert ezért sem fikázzák le egymást, ki hogy ünnepel, meg mit csinál akkor.
2012. okt. 28. 15:58
 13/37 anonim ***** válasza:
78%
Engem nem zavar, hogy a kiskölykök beöltöznek és ijesztgetik egymást, meg töklámpást faragnak. Gyerekeknek jó buli. Én már kinőttem abból, hogy jelmezt öltsek, de aki szeretne, az hadd tegye. Nem fáj az senkinek.
2012. okt. 28. 16:04
 14/37 anonim ***** válasza:
77%
Mi is tartottunk Halloweent baráti társasággal. (16-18 éves korosztály meg pár fiatalabb) Együtt faragtuk ki a tököket, díszítettük fel a garázst és válogattunk össze némi jelmeznek valót. Nem az számít hogy honnan jött, hanem az, hogy együtt voltunk és jól éreztük magunkat. :)
2012. okt. 28. 16:06
 15/37 anonim ***** válasza:
64%

Miért kéne Halloween? Ha már ennyire bele akarjuk ezt olvasztani a kultúránkba, hálaadást miért nem ünneplünk? Érdekes módon az nincs fölkapva ennyire. Kíváncsi vagyok, akik a halloween mellett vannak, azok mit tudnának erre mondani.

Az pedig, hogy a gyerekek beöltözhetnek, és kapnak cukorkát, csokit...emberek, szerintetek a farsang mire való? Ennek a ténynek a tudatában szerintem a Halloween tényleg csak pénzlehúzás, ahogy az egyik válaszoló írta. Ugyanolyan értelem nélküli, kommersz ünnep, mint a Valentin-nap.

2012. okt. 28. 16:09
 16/37 Pietrosol ***** válasza:
79%

Szia!

Te mit ünnepelsz Halloweenkor?

Mert,ha nem azt aminek rendelve volt a hagyomány szerint,akkor gyakorivalasz2 válasza játszik és ezzel csak egy újabb fogyasztói társadalom ünnepet éltetsz!

2012. okt. 28. 16:12
 17/37 Zsizsik666 ***** válasza:
41%

Miért fogyasztói társadalom?

Dísztök magyarországon is megterem, enni-inni az is fog ezen a napon, aki a temetőben tölti!

Jelmezt lehet otthoni ruhákból, fejleszti a kreativitást.

Nem 1 millió forint, hanem kijön olcsón.

Akkor ennyi erővel, se szülinap, se kari ne legyen, mert fogyasztói társadalom, meg ne menjünk ki a kertbe szalonnát sütni sem.

Dolgozzatok akkor, és ne ünnepeljetek semmit!

Lehetőleg ne is egyetek semmit, utána szóljatok be :)

2012. okt. 28. 16:49
 18/37 anonim ***** válasza:
Mert keresztényként nem ünneplem a halált, még "vicces" formában sem. Egyébként a temetőbe sem megyek ki, hogy ott sírjak (mielőtt megkérded). Inkább az élőkkel, az élettel foglalkozom.
2012. okt. 28. 16:50
 19/37 Zsizsik666 ***** válasza:
34%
Ilyen baromságot már, hogy 100 Ft-os sütőtököt nem lehet megfalni nyugodtan csoportosan, mert beszóltok!:S
2012. okt. 28. 16:52
 20/37 Zsizsik666 ***** válasza:
31%
18: tedd azt nyugodtan, nekem nem fáj. Úgy csinálod ahogy akarod, nem vagyok ellene, csak azoknak szól, akik lefikázzák a másikat, mert ők másképp csinálják.
2012. okt. 28. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!