Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért olyan ellenszenves sok...

Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a felnőttek is élvezik.

És nem amerikai ünnep , a Halloween az írektől indult , nekik van olyan "szellemes" kultúrájuk.Az írek vitték be a Halloweent Angliába , és így átvették az angolszászok.És ugyebár az Egyesült Államok angol gyarmat volt így az angolszász kultúrát képviseli.

Mi a faluban megbeszéltük, és az emberek 80 százaléka belement a Halloweenezésbe.

Halloween idején összejönnek az emberek és jókat nevetgélnek , szülők , gyerekek egyaránt.

Nem értem hogy sok rosszmájú ember miért sajnálja ezt a kis boldogságot és mókát az emberektől...

Mi mást lehetne tenni?Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány , és ha a hegy nem megy mohamedhez.....

2012. okt. 28. 15:08
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"Ilyen baromságot már, hogy 100 Ft-os sütőtököt nem lehet megfalni nyugodtan csoportosan, mert beszóltok!:S"

Ki kérte, hogy 7 percenként idegyere és nézd, ki mit írogat? :) Ha ennyire ráérsz, akkor miért nem a barátaiddal vagy és varrsz jelmezt, ahogy a kommentben írod? ;)

2012. okt. 28. 17:46
 22/37 Zsizsik666 ***** válasza:
25%

Holnap lesz az utolsó, ne te mondd meg mikor legyen!

ERgyébként ma beszéljük msn-en, és közbe igeeeeen, ráérek:P

2012. okt. 28. 17:50
 23/37 anonim ***** válasza:
33%

Nekem csupán azért ellenszenves, mert Halottak Napján a halottakra emlékezünk, és ez fájdalmas és nem értem mi keresnivalója van ilyenkor bármiféle mulatságnak, vagy vidám ünnepnek.

Másrészt meg keresztény vagyok, és Mindenszentek ünnepe sem a buliról szól.

Abban igazad van, hogy ír hagyomány, azonban pogány ír hagyomány, mert valójában Halloween egy beavatási mágikus rítus volt...aminek mára teljesen elveszett a jelentése és a tartalma...ezért tartalomnélküli üresség.....

Meg van rengeteg kihalt magyar néphagyomány, azokat kellene feltámasztani, nem ír/angol akármiket átvenni...

Szerintem....

Nem hinném, hogy olyan nagyon rosszmájú lennék...

2012. okt. 28. 18:16
 24/37 anonim ***** válasza:

A kérdést olvasva eszembe jutott ez a zene:

Rammstein - We're all living in Amerika

http://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34

2012. okt. 28. 19:30
 25/37 anonim ***** válasza:
80%

Én úgy vagyok ezzel, hogy megértem, ha valakinek nem tetszik, nem szimpatikus neki ez az "ünnep" (inkább bulinak mondanám, végül is mai értelmezésében főleg arról szól), azt viszont egyáltalán nem értem, és igazából nem is vagyok nagyon hajlandó megérteni, hogy miért kell másokat leszólni, vagy az orruk alá dörgölni, hogy ehelyett mit KELLENE ünnepelniük. Én megtartom azokat az ünnepeket, amiket gyerekkorom óta megtartottak a szüleim is, vagy ami nekem felnőttként fontos lett, ezek mellett szerintem csak nyerek vele, ha mást is be tudok illeszteni az életembe. Egy jó buli meg mindig belefér :)

Halottak napja meg egyébként sem azon a napon van, miért kéne nekem már napokkal előtte depressziósnak lenni?

2012. okt. 28. 19:31
 26/37 mustafa33 ***** válasza:
Zsizsik666, nem kreatyv (kreaťv) hanem kreatív ☺. Szlovák suliba jártál te is? ☻
2012. okt. 29. 00:06
 27/37 mustafa33 ***** válasza:
41%

Mert az elhunyt rokonainkról, hozzátartozóinkról, ismerőseinkről, polgártársainkról illik tisztelettel megemlékezni, ha lehet elmenni a sírjukhoz de nem feltétlenül, lehet otthon is, de nem csinálunk belőlűk kísértő bohócokat vagy rémeket, kísérteteket. Nem hiszem, hogy nagymamád visszajárna azért hogy téged ijesztgessen. Még ha tehetné, akkor sem MERT SZERETETT TÉGED. Tiszteld meg holtában is azzal, hogy szerettel emlékezel rá.

Ha boszorkányos, babonás ünnepet akarsz ott van a mi hagyományainkban a Luca napunk.

2012. okt. 29. 00:19
 28/37 anonim ***** válasza:
44%

"Egy jó buli meg mindig belefér :)"

Majd anyádék temetésén is táncolni meg bulizni fogsz gondolom.....a tipikus modern ember hülye mentalitása

2012. okt. 29. 13:09
 29/37 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagyon klassz ünnep!Bulira veszik az egészet,nem kell komolyan venni.A gyerkőcök cuki kis jelmezekben járják a szomszédságot és cukorkát kérnek.Annyira édes. :)

Nagyon mókás a töklámpás,meg hogy mindenhova ilyen szellemes,ijesztő dekorációt készítenek,az idősek is,ez nem csak a gyerekek hóbortja. :)

De én nem ünneplem,egyszerűen nem érzem a magaménak :)

Ha beöltözöm,ha nem,itt akkor is Hallottak Napja lesz.De ha egyszer ilyentájt külföldön járok, biztos megünneplem.

Szerintem pár év múlva lehet átvesszük :)

Most szerdán is megyek "Halloween" bulira,de igaziból csak a neve az,senki nem öltözik be :)

Nekem a Halottak napja kevésbé tetszik,ha szabad így fogalmazni.Az elhunyt szeretteim mindegy egyes nap eszembe jutnak,valami kapcsán,és minden nap hiányoznak.Nem csak azon a napon.Temetőbe meg soha nem járok,most sem fogok.Én inkább belül gyászolok,nem vagyok az a gyertyával a temetőben zarándokló típus.Szóval nekem tetszik,hogy úgymond ilyen tréfára veszik ezt a dolgot.

Szóval kérdező,egyetértek!

Lehet lepontozni :)

2012. okt. 29. 14:18
 30/37 mustafa33 ***** válasza:
Azért néha elmehetnél abba a temetőbe. Siralmas látvány látni az elhanyagolt sírt, amelyhez soha senki nem megy. nem kell feltétlenül gyertyát gyújtani, vagy virágot vinni, elég ha letakarítod róla a ráhult koszt. Ha pedig hagyományod úgy mondja, tehetsz rá akár egy kavicsot is.
2012. okt. 29. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!