Miért olyan ellenszenves sok ember a Halloween ünneppel?
Véleményem szerint nagyon kedves kis ünnep és a gyerekek imádják és a felnőttek is élvezik.
És nem amerikai ünnep , a Halloween az írektől indult , nekik van olyan "szellemes" kultúrájuk.Az írek vitték be a Halloweent Angliába , és így átvették az angolszászok.És ugyebár az Egyesült Államok angol gyarmat volt így az angolszász kultúrát képviseli.
Mi a faluban megbeszéltük, és az emberek 80 százaléka belement a Halloweenezésbe.
Halloween idején összejönnek az emberek és jókat nevetgélnek , szülők , gyerekek egyaránt.
Nem értem hogy sok rosszmájú ember miért sajnálja ezt a kis boldogságot és mókát az emberektől...
Mi mást lehetne tenni?Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány , és ha a hegy nem megy mohamedhez.....
Igen , értem vannak akiknek nem tetszik.
Szerintem pedig a búsó járás undorító.Édesanyámék olyan helyen laktak ahol ez hagyomány volt.A beöltözött maszkos emberek erőszakosak , ittasak voltak voltak akik az autóba menekültek előlük és ezek az állatok betörték a szélvédőt meg hasonló finomságok.
A halloween legalább nem erőszakos és család illetve gyermek központú.
Leírtad a választ.
"az angolszász kultúrát képviseli."
Kérdezz meg pár angolszászt, hogy miért nem ünneplik október 23-át. Azt fogják mondani, hogy "mert minek? Mi közünk van hozzá? Semmi."
Na ugyanez az indok a Halloween-nel kapcsolatban is. Nem a mi ünnepünk. Ha a média nem terjesztette volna el, senki sem ismerné itt.
Illetve kérdező, te miért nem ünnepled például aaa....mondjuk a Hanukát?
Nem értek egyet.
Miért van nálunk hagyománya a locsolkodásnak mikor nem vagyunk németek?
Vagy miért mondjuk néha azt hogy hótziher vagy speiz amikor nem vagyunk németek?
A halloween nem egy nemzeti ünnep.Logikus hogy az angolok vagy amerikaiak nem ünneplik október 23-at mi pedig nem ünnepeljük július 4-et ez így logikus.
Úgy vélem hogy a halloweent simán be tudnánk fogadni és "honosítani"
Majd akkor ünneplem, amikor az ámérikai gyerekek mennek körbe a kisvárosban Húsvétkor, tojást keresgélnek a hátsó kertben, és locsoló verset kántálva pötyögtetik a szomszéd nénire a kölni vizet.
Ez is nagyon kedves, gyerekközpontú szokás... És mégis szinte kiveszőben van kishazánkban.
Talán, ha több amériaki filmben, családi gegsorozatban, meg horrorfilmben szerepelne, akkor feltámadna az igény erre is...
Azért nem, mert NEM vagyok amerikai, nem érdekel az Egyesült Államok hanyatló kultúrája, nem érzem kötelezőnek, hogy minden sza.rt leutánozzak, amit a nagy varázsdobozban látok, (gyk: tévé), és meg vannak a saját hagyományaink.
Nekem Mindenszentek meg Aprószentek van. Engem az ezekhez kapcsolódó hagyományok, szokások és babonák hoznak lázba, meg a gyertyafényes, krizantém illatú temetők, a rég nem látott rokonok az ország másik végéből, a képek nézegetése nagyszülőkről, dédszülőkről. Kitesszük a hagyományos vacsorát, a tiszta törölközőt, a tál tiszta vizet és a szappant.
"Mi mást lehetne tenni? Magyarországon nem őshonos ez a hagyomány, és ha a hegy nem megy mohamendhez..."
ÖÖÖÖ.... mi van? Mohamed nagy M. Ez a legkisebb bajom.
Ha az amerikaiak nem jönnek hozzánk, hogy legyünk amerikaiak, akkor mi mást tehetnénk, mit ráerőltetjük a hagyományaikat mindenkire, mondván, hogy egy kis boldogság és móka jár??? Vagy mire gondoltál?
Tudod mit, ha neked ennyi boldogság jut, hogy leutánzod, amit a tévében láttál, hát legyél is vele boldog!
De ne legyen már kötelező?!
Azt meg elég nehéz elképzelni, hogy a 82 éves Aranka néni belement, hogy a faluban lakó 300 gyerek este becsönget hozzá szörnynek öltözve, mosolyogva ad nekik egy-egy zsák édességet, és ha nem ad, akkor belement abba, hogy pl. sza.rral dobálják meg a házát, tojással dobják meg az ablakát, vagy hasonló kedves huncutságot művelnek a gyerekek, hogy legyen nekik boldogság...
(Tudom, tudom, nem minden amerikai lakik az USA-ban, és nem mind ünnepli a Halloweent, és a többi..... Ezzel az erővel utánozhatnánk Mexikót is.)
Nem értem mi bajotok, olyan szépen ki lehet díszíteni tökfejekkel az udvart, meg a házat. nem kell depresszióba esni mindenkinek, és sírni egész nap. Emozással már nem hozzuk vissza a halottakat. Aki inkább ünnepelne, azt hagyni kéne kibontakozni:D Legalább így kreatyvabbak lesznek az emberek.
Kérdező, ne foglalkozz velük, ilyen a legtöbb magyar ember, nem képes elfogadni csak a saját rögeszméit.
"Miért van nálunk hagyománya a locsolkodásnak mikor nem vagyunk németek?
Vagy miért mondjuk néha azt hogy hótziher vagy speiz amikor nem vagyunk németek?"
Mert talán baromi sok német lett betelepítve az országba? Illetve mert a közelségből adódóan többet érintkeztünk a németekkel, osztrákokkal, mint az angolokkal, amerikaiakkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!