Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A Helloween-i készülődés...

A Helloween-i készülődés tökökkel, díszekkel mikor kezdődik el, és meddig szokott "fenn" maradni?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, én nem csinálok ilyet.
2012. okt. 25. 18:11
 1/2 Zsizsik666 ***** válasza:
Hétfőn kb. Beszerezzük a tököket, kedden szerintem elmegyünk vásárolni, és utána úgy, hogy szerda estére meglegyen a kaja, pia, torta, díszeket már feltettem. Fenn maradni meg kb. nekem 1 hét. De lusta vagyok leszedni, szóval volt hogy több mint 1 hónapig ott virított, mikor beszóltak, hogy már rég volt "Helloween" , már a karácsonyi lógó izéket kéne kirakni lassan.
2012. okt. 27. 11:20
 2/2 SchViktor válasza:

Nos... Halloween magyarországi időszámításban október utolsó napjára esik.

A díszeket délután kell kitenni, de lehet korábban is, bár az a lényege, hogy az ember, aki odamegy, az megijedjen, de ha egy héttel előbb kiraksz mindent, az a látvány megszokott lesz, szóval a hatás elmarad. A tököket meg délelőtt érdemes elkezdeni faragni.

A díszeket másnap kell minél hamarabb leszedni.

Tehát kb ilyen időintervallumok vannak, de véleményem szerint magyar emberként nem kellene olyan ünnepen részt venni, aminek célja a szellek elűzése, mikor nekünk inkább halottak iránti tiszteletre centrált szokásaink vannak.

2012. okt. 27. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!