Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A szélsőjobbosok miért a...

A szélsőjobbosok miért a Székelyföld nem románia! Szöveggel jönnek? Akkor inkább erdély nem románia! Mindenhol nagymagyarország térkép van, miért csak székelyföldet mondják? A térképeken is mindig azt jelölik meg. Nekik már nem kell egész erdély?

Figyelt kérdés

2012. szept. 25. 18:44
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
22%

- Bedő, Vekerd, Méhkerék, Kétegyháza, Pusztaottlaka,Parádsasvár, Magyarcsanád, Méhkerék, Elek, Körösszakál-> ezen települések több, mint felét, egészét románok adják, románul beszélnek a hétköznapokban;

- Gyula, Battonya, Pocsaj, Makó -> él kb.10- 25%-os román kisebbség, aki a románt használja a hétköznapokban.

2012. szept. 29. 14:11
 42/55 anonim ***** válasza:
27%

Pilisszentkereszt (Mlynky), ahol a lakosság 42%-a tartja magát a szlovák kisebbséghez tartozónak, de a falu lakosainak 54,6%-a beszéli a szlovák nyelvet. Hivatalosan [3] Békéscsabát (Békéšská Čaba) tartották a legnagyobb, szlovákok lakta helységnek, de mára a szlovákság száma mintegy 5,9%-ra esett ott is, őt követte Budapest, majd azt Pilisszentkereszt (2001)[3].

Jelentős még a szlovákság a Békés megyei Kardoson (Kardoš): 43,5% (2001), Örménykúton (Irminčok) 36,3% (2001), Tótkomlóson (Slovenský Komlóš) 27%, a Pest megyei Piliscséven (Čív) 45,7% (2001), a Nógrád megyei Erdőkürtön (Kirť) 35,7% (2001), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshután (Repašska Huta) 48,6%

2012. szept. 29. 14:19
 43/55 anonim ***** válasza:
Mátraszentimre lakosságának is a többsége szlovák, de a nagy részük beszéli mindkét nyelvet.
2012. szept. 29. 14:20
 44/55 anonim ***** válasza:
51%
Magyarország 90 százaléka szláv és román származású csak még nem tud róla. Ez lett volna a következő amit írni akartál volna ugye? Na takarodj a magyar gyilkos szomszédainkhoz!
2012. szept. 29. 21:02
 45/55 anonim ***** válasza:
27%
Igazi nyomorek vagy... Ha az ifazsag olyan, ami neked nem tetszik, akkor anyazol.. Okos ember lehetsz.
2012. szept. 29. 23:25
 46/55 Magyarpatriota ***** válasza:
74%

Nem tudom hogy honnan vetted ezeket az adatokat, én itt élek, békés megyében! Eleken én nem tudok románokat, csak németekről halottam! Meg a többi területen is! nem tudom mikori adatokat használsz de nem megbizhatóak! Itt van Elek etnikai megoszlása:Népcsoportok

2001-ben a város lakosságának 84%-a magyar, 8%-a román, 4%-a cigány és 4%-a német nemzetiségűnek vallotta magát,[7] illetve kisebb szlovák közösség is él itt.

Nekem középsuliban sok osztálytársam volt onnan, mindegyiknek magyar volt az anyanyelve, és a neve is magyar volt. Szóval engem ne akarj kioktatni hogy itt a szomszédságomban milyen nemzetiségű emberek élnek! Tótkomoloson még van egy kevés szlovák, de ott is inkább az idősebbek. Bedő meg az a 257fős lakosú hajdubihari település, aminek 60% román (vagyis kb 150 ember) Szóval te olyan távol jársz az igazsághoz mint Makó Jeruzsálemtől

2012. szept. 30. 15:59
 47/55 Magyarpatriota ***** válasza:
74%
No meg hogy le egyszerűsítsük a kérdést:Magyarországon Baranya megyében legkisebb a magyarok aránya, ott 85% magyar él és 15 %kisebbség (az is eléggé megosztott, Roma, Horvát, Szerb) Románia megyéi közül Hargita megyében a legkisebb a románok aránya, ott mindössze 14% román, 2% roma, és 84% Magyar él!2 megyében él 70%feletti, 4 megyében 30%feletti, 7 megyében 15% feleletti magyar kisebbség! Még magyarország egyik megyéjében sem ér el egy kisebbség sem 10%ot!
2012. szept. 30. 16:09
 48/55 A kérdező kommentje:
A romanok minden telepulest megkaptak,ahol 20 roman volt.azert nem mentek el a tiszaig,mert 1 olah se volt arra.DEbrecenben mara olah tobbseg lenne,minimum olyan,mint marosvasarhelyen.
2012. szept. 30. 18:23
 49/55 anonim ***** válasza:
67%
Nagyvárad, Kolozsvár, Brassó, Gyulafehérvár ugyanolyan magyar vagy német sőt még kultúrájában és emlékeiben magyarabb város mint Debrecen. Az is bizonyítja hogy a románoknak semmi közük Erdélyhez hogy a városokban alig voltak de még nyoma sem volt a honfoglalás előtti "román" civilizációnak ahogy a szlávnak sem.
2012. szept. 30. 23:23
 50/55 anonim ***** válasza:
35%

Magyarorszagon egy megyeben sem haladja meg egyik kisebbseg sem a 100%-ot?????

B-A-Z, Sz-Sz-B, Nograd, Heves, Somogy, Baranya, J-N-Sz, H-B, Bekes, Budapest es meg talan Zala, Tolna..... Ezekben a megyekben 10-15-20%-os ciganysag el.

2012. okt. 1. 00:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!