Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A szélsőjobbosok miért a...

A szélsőjobbosok miért a Székelyföld nem románia! Szöveggel jönnek? Akkor inkább erdély nem románia! Mindenhol nagymagyarország térkép van, miért csak székelyföldet mondják? A térképeken is mindig azt jelölik meg. Nekik már nem kell egész erdély?

Figyelt kérdés

2012. szept. 25. 18:44
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 68-as, gondolom. Én aztán igazán magyar vagyok, némi szláv (tót) és germán beütéssel. Ha az identitásomat kérdezed, magyar, persze.
2012. szept. 26. 18:25
 12/55 anonim ***** válasza:
59%
Úristen.. És te azt honnan tudod, hogy a románok bevándorlók Erdélybe? Miért ,,bevándorlóbbak" a magyaroknál? Ők is odamentek meg a magyarok is. Vagy a magyarok már a dinoszauruszok korában is ott voltak? Másrészt tanultál te történelmet? Nem lehet tudni, hogy melyik nemzet volt ott előbb, de valószínűsíthető, hogy kb. egyszerre érkeztek Erdélybe románok és magyarok. Másrészt.. Nem mindegy? Most mindketten ott vannak. Igaz, a románok 70%-os többségben, de mindegy. Tiszta óvoda.. Én voltam itt előbb.. :s Ennyi erővel mondj le Baranya megyéről (a te elveidet követve). Mivel ott van egy csomó horvát, sváb, cigány többségű falu. És akkor mi lesz Svájccal? 4 hivatalos nyelv van. Nem hisztiznek a rétorománok, hogy Mi voltunk itt előbb.. Az olaszok nem követelik Dél-Svájcot, A svájciak sem tartanak igényt Franciaországra.. És azért lássuk be.. Olaszországban meg Svájcban egy csöppnyivel jobban élnek, mint Magyarországon meg Romániában... Úgy látom, csak itt, Keleten megy ez az ovi..
2012. szept. 26. 19:41
 13/55 anonim ***** válasza:
Kérdező.. Amúgy aNyugat-Romániában (Szatmár, Bihar, Arad, Temes) megyékben is élnek magyarok.Az nem Erdély, hanem Románia nyugati alföldje. Másrészt a Mátrában meg Békés megyében is van egy csomó román falu, mégsem tart rá igényt Románia.
2012. szept. 26. 19:44
 14/55 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak szláv őseim,dédnagymamám teljesen orosz volt,moszkva mellől,némi kaukázusi beütéssel.Amúgy a szlovákok és a csehek közös ősökkel rendelkeznek?
2012. szept. 26. 21:17
 15/55 anonim ***** válasza:
57%

# 12

Nem. Mi alapítottunk itt országot. A mai Kárpát-medencei nemzetek közül mi voltunk itt előbb. A románok csak a 13.század körül érkeztek. Akkor is nagyon kis létszámban. Csak a 17.században nőtt meg a számuk. Olyan hogy román nemzet, és román kultúra soha nem volt . A román csak egy felvett név hogy ezzel próbálják igazolni a római eredetet ami egy hazugság. Igazából egy albánokhoz közeli balkáni nép a román. Mi letettünk valamit az asztalra a kereszténység védőpajzsa voltunk a török ellen ők meg ide menekültek előlük és ellepték az országot a szerbekkel együtt. Befogadtuk őket iskolákat kaptak, kultúrát, nyelvet adtunk nekik és a hála az ami ma Erdélyben folyik. Szándékosan nem mondtam Trianont mert azt a román emberek nem akarták legfeljebb az ortodox papok és az értelmiség.

Baranya megyében is mi voltunk ott előbb. Horvátország eredetileg csak 3 megyéből állt. Szlavónia és a Szerémség az ország szerves részét képezte.

2012. szept. 26. 21:31
 16/55 anonim ***** válasza:
A szlovákok a csehekből, szászokból, gorálokból és magyarokból összekeveredett népcsoport egy bár eredetileg avarok. Sok nemzeti hősünkben is volt idegen vér de ők nem hangsúlyozták ezt folyton ki mint ma sokan teszik bennem is van egy kis német vér mégse verem rá a mellem bár büszke vagyok rá hiszen a sváb magyarok híresek voltak a magyar hazafiságukról.
2012. szept. 26. 21:34
 17/55 anonim ***** válasza:
67%
18-as, persze. Te voltál itt előbb, mint a kardfogú tigris, előbb, mint a barlangi oroszlán... Sőt, a Tyrannosaurus Rexet is megelőzted. De hogy hol tenyésztenek titeket, azt nem tudom.
2012. szept. 26. 22:06
 18/55 anonim ***** válasza:
36%
Magyarorszag mindenekfelett. Vegulis Hunyadi János, a nagy torokvero romanul beszelt es magat Ioannak hivta, de mindegy. Mi at hogy balkani nep? Genetikailag a romanok ugyanolyanok mint a magyarok (mindent bele).. A nyelvuk viszont egy ujlatin nyelv, innen a romai eredet. Az hogy a roman az egy ujlatin nyelv az szerintem teljesen egyertelmu. Es miert a magyarok voltak itt elobb? En ugy tudom hogy amikor a magyar torzsek a Karpat-m.be erkeztek, akkor egy itt elo szlav nepcsoporttal (tehat a horvatok, szlovakok...) oseivel talalkoztak. Szerintem nem kene ilyen magasrol szemlelni a vilagot...
2012. szept. 26. 22:36
 19/55 anonim ***** válasza:
18-as... Ki az a ,,mi" ? Mert, hogy nem te meg én az biztos.
2012. szept. 26. 22:41
 20/55 anonim ***** válasza:
51%
Hunyadinak semmi köze a románokhoz. Apja Luxemburgi Zsigmond volt. De ha a hivatalos álláspontot nézzük akkor meg kun volt az apja és nem román akkor még a románok sehol sem voltak. Romániának nincs létjogosultsága Andrássy grófnak köszönhetik az országokat aki megengedte Moldva és Havasalföld egyesítését. A szlávoknak nem volt államuk a Kárpát-medencében és amikor megtörtént a hon(vissza)foglalás felesküdtek a magyar nemzet szolgálatára. A mai szlovákoknak közük sincs ezekhez a szlávokhoz. A Kárpát-medence igazi őslakossága mi vagyunk. Három részre lehet osztani a magyarság eredetét honfoglaló magyarok, szittya(magyar), hun őslakosság, bevándorló népcsoportok..
2012. szept. 27. 15:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!