A szélsőjobbosok miért a Székelyföld nem románia! Szöveggel jönnek? Akkor inkább erdély nem románia! Mindenhol nagymagyarország térkép van, miért csak székelyföldet mondják? A térképeken is mindig azt jelölik meg. Nekik már nem kell egész erdély?
A három kép pont az bizonyítja hogy nincs igazad. Ficón látszanak a hegyvidéki tót jellemvonások, Orbán alacsony magyaros kinézetű, Basescunak sunyi oláh parasztos pofája van. Az állításod már szánalmasan nevetséges azért is mivel a románok ortodoxok mi magyarok katolikusok vagy protestánsok vagyunk is a két vallás között egyáltalán nem megszokott a házasság így a keveredés is eleve kizárva van ahogy a szerbekkel is (kivéve a Szentendre környéki szerbek de ők már beolvadtak a magyar őslakosságba). A szlovákok mint már mondtam egy keverék nemzet magyar, gorál, germán és cseh elemekből álltak össze.
Érdemes elolvasni. Le van írva a magyarság hárma összetétele.
Én nem tartom magam "szélsőjobbosnak" csak nemzetinek, igaz jobbik szimpatizáns vagyok, de a túl szélsőséges egyénektől elhatárolódok. Viszont mivel sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel ezért szeretnék válaszolni.
A kérdésedre válaszolva:Székelyföld nem Románia az arra utal hogy a színmagyar Székelyföld nem kellene hogy románia része legyen.Én ugyan nem akarom teljes Erdélyt visszavenni, de szerintem is több területet kellene visszavenni Székelyföldnél!Minimum a Bihar, Szatmár és Szilágy megyei magyar területeket, és Korridort Kolozs megyében, de még jobb lenne ha Kolozs megye is visszatérne!Ezekkel a megyékkel visszatérne az erdélyi magyarság 81%a, vagyis 1millió 17.489 magyar a 2011es népszámlálás adatai alapján.
A békés megyei "román faluk" az igazából egy falut jelent, Méhkerék! Ahol kb 60% a románok aránya! Viszont pont szemközt van a határ túloldalán lévő, kétszer akkora lakosságú magyar többségű Nagyszalontával.Halottam még egy pár száz fős faluról Hajdubihar megyében, ami szín román, de mindössze kb 300 lakosú! Magyarországon mindössze néhány 10ezer román él, akiknek a nagyobb része nem is őshonos, hanem betelepülő! Még Romániában közel 100szor annyi, 1,3 millió magyar él! Én nagyon sok erdélyi magyarral beszéltem!Sokan szeretnék ha vissza lennének csatolva! Kiváltképp a Székelyföldiek(Maros, Hargita, Kovászna megyék), de Szatmár, Bihar, Szilágy Kolozs és Máramaros megyéből is vannak olyan ismerőseim akik szeretnék a visszacsatolást.
Tehát román Falvakat nem tudnánk adni Romániának! Esetleg Szlovéniának pár falut a Vendvidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!