A cigányok mennyire rasszisták? Ha meglátnak egy feketét, akkor leniggerezik, a kínait leferdeszeműzik?
Az én tapasztalatom az, hogy nagyon eltérő a hozzáállás más népcsoportokhoz a cigányságon belül is. Igazából a cigányság nem egységes nép, több hasonló eredetű és kulturájú de eltérő életmódú és sokszor eltérő nyelvű csoportról van szó.
Konkrétabban válaszolva a kérdésre, szerintem azok a cigányok, akiket a környezetük is annak tart (ld. később) és saját törvényeik szerint élnek, azok közül meglehetősen sokan nagy gyűlölettel viseltetnek a többségi társadalom iránt. Ez nem tipikus fajgyűlölet, inkább etnikai gyűlöletnek nevezhető. De manapság minden "rasszizmus" a médiában, mert ilyen a tömegmédia: ferdít, csal, pontatlankodik, manipulál és hazudik.
Az külön megérne egy misét, hogy kit tartunk cigánynak. A cigányok között élő lecsúszott embereket is sokszor cigánynak mondják, pedig adott esetben nem is azok.
Sokszor tapasztaltam, hogy valakiről eszembe sem jutott, hogy cigány lehet, mert az életmódja annyira elütött a mélyszegénységben élő primitív cigányokétól. Pedig az volt és jó ember volt.
Vannak kivételek, de általában a gádzsót lenézik és bolondnak tartják.
Ha a gádzsó azt mondja a romára hogy cigány, az rasszista.
Ha a roma aztn mondja a fehérre, hogy gádzsó, az csak a szokást követi.
Cigány rasszizmus hivatalosan nem létezik.
Állítólag a KL-ben a cigányok nagyon fölényesen viselkedtek az ott többségben lévőkkel szemben, mert hogy ők árják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!