Még mindig igazak a svájciakra aggatott sztereotípiák (pl. hogy zárkózottak, nehezen fogadnak be idegeneket, stb. )?
Én már egy ideje itt élek. És igaz, zárkózottabbak mint a magyarok általában. Viszont szavahihetőek, korrektek, becsületesek, nem áskálódnak, mindenkiről egyből a jót feltételezik, amit a magyarokról nem mindig lehet elmondani.
Mondok egy példát. Társasággal étteremben voltam és az étterem véletlenül alacsonyabb összeget számlázott. Amikor ez otthon kiderült, a magyar egyből annak örült, hogy "nyert egy kis pénzt" míg a svájci ragaszkodott ahhoz, hogy visszamenjenek kifizetni a hiányt.
Hozzáállásban nagy különbségek vannak, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
Kb három hónapot töltöttem kint és nagyon pozitívak voltak a benyomásaim. Nagyon kedvesek és segítőkészek.
Sokuknak szerintem a bajkeverő, bűnöző külföldiekkel van gondjuk, akik általában nem a magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!