Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarok kb hány százaléka...

A magyarok kb hány százaléka támogatná az azonos neműek házasságát?

Figyelt kérdés
A felmérések szerint a franciák 63%-a, az olaszok 43%-a támogatja.
2012. júl. 2. 21:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

Sosem értettem, hogy ezt miért nekünk, állampolgároknak kell eldöntenünk. Mi jogunk van hozzá? Mi közünk van hozzá? Miért ne házasodhatnának, kik vagyunk mi, hogy tiltsuk? Senki nem tehet róla, hogy milyen hajlamokkal született. Mit kell ezen tiltani? Mitől félnek, hogy ha engedélyezik, akkor megnyílik a pokol, mert a keresztény Európában ez csúnya dolog, és isten lejön és személyesen büntet meg minket? Vagy hogy hirtelen minden embernek kedve támad majd egy azonos neművel házasodni? Nem a középkorban vagyunk, aki homoszexuális, az úgyis ennek megfelelően él, nem tökmindegy, hogy van-e róla egy dokumentuma, vagy sem? Számomra ez a kérdés olyan, mintha magát a homoszexualitást tiltanák, ami meg eléggé középkorias felfogás...

Én is úgy vagyok vele, hogy felőlem csináljanak, amit akarnak, csak ne előttem. De az, hogy nem vagyok rá kíváncsi, az nem azt jelenti, hogy betiltanám.

2012. júl. 2. 23:16
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

Hát ez az, én is ezt nem értem: miből gondolja valaki, hogy beleszólhat mások életébe addig, amíg az senkinek sem árt.

Ha két homo nem házasodhat össze, attól még nem válnak majd heterová. És ha ők is összeházasodhatnak, attól sem fog egy hetero se hirtelen kedvet kapni egy vele azonos nemű házastársra, ha egyszer a másik nemet szereti.

A homo emberek hetero párok házasságából születnek (két egyneműtől nem születhetnek), tehát nyilvánvaló, hogy nem a szüleiktől tanulják a nemi beállítódásukat.

Biztos, hogy Magyarországon 20% alatt lenne.

Becslések szerint az emberek 5-10%-a homo. Én egy kisvárosban élek, de egyetlen embert sem ismerek, aki bevallottan homo lenne. Tehát eltitkolják. Legfeljebb sejteni lehet, ha valaki nem házasodik meg (megy is a pletyu, legalábbis ha férfi az illető). Egy ilyen helyzetben mit tehet egy homoszexuális? Félve a kiközösítéstől, hetero házasságot köt, mint régen , és hazugságban éli le az életét, becsapva a házastársát is.

2012. júl. 2. 23:49
 13/23 anonim ***** válasza:
24%
Most komolyan, miért olyan marha nagy szívügye a házasság a melegeknek? A házasság egy férfi és egy nő életének összekötése. Találjanak ki maguknak valami mást, új névvel, aztán azt csinálhatják. De gyereket NE fogadhassanak örökbe.
2012. júl. 3. 00:38
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

Baromira nem értem, miért ne nevelhetnének éppen ugyanúgy gyereket...

Ez a "rossz példa" dolog pedig egy egetverő marhaság. Anyámék (mind a ketten) egész gyerekkoromban cigiztek - talán 17 éves lehettem, mikor letették. Mégse dohányzom. Az összes barátom, ismerősöm sörözik, iszik mint a fene - én mégse.

De már említették mások is: a mai melegek mind hetero házasságból "jöttek össze". Tehát mennyit is ér a példa?... A meleg szülők örökbe fogadott gyereke éppen ugyanúgy lehet hetero vagy meleg, mint a hetero szülők gyereke. Amerikában már felnőtt jópár örökbe fogadott gyerek - és éppen ugyanolyan arányban vannak közöttük heterók és melegek, mint a heteró szülők gyerekei között.

Másik meg: miért van jogunk beleszólni másik ember életébe? A heterók mit szólnának, ha kijelentenék, hogy mostantól csak a melegek házasodhatnának? Tán-tán fel lennének háborodva? Pedig éppen ugyanaz. Egy másik világnézetű csoport beleszól a másik életébe, jogtalanul.

Kész röhej, hogy egyesek erre felhatalmazva érzik magukat...

2012. júl. 3. 06:41
 15/23 anonim ***** válasza:
56%

Rossz példa???

Minden homoszexuális előtt egy hetero pár példája van....:)

2012. júl. 3. 07:02
 16/23 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem olyan 10-20% között lenne sajnos. Az elfogadásban még mindig kb. a béka segge alatt vagyunk.
2012. júl. 3. 09:43
 17/23 anonim ***** válasza:
22%

"A heterók mit szólnának, ha kijelentenék, hogy mostantól csak a melegek házasodhatnának? "

Röhögnék, aztán felébrednék az álomból. A házasság férfi és nő kapcsolata. Ezt jelenti a szó. Nevezzék máshogy a szerintem beteges kapcsolatukat, aztán a négy fal között azt csinálnak amit akarnak.

2012. júl. 3. 09:50
 18/23 anonim ***** válasza:
51%
NEM TÁMOGATNÁM SEMMIFÉLEKÉPPEN!!!!!!
2012. júl. 3. 13:44
 19/23 anonim ***** válasza:
62%

Magasabb támogatottsága itt sem lenne, mint az olaszoknál (sőt).

Mondjuk én már csak azért sem támogatom (a kérdés kedvéért félretéve a homoszexualitással szembeni ellenérzéseimet), mert már eleve a házasság intézményét elavultnak tartom.

2012. júl. 3. 17:00
 20/23 anonim ***** válasza:
29%
Amúgy miért van az, hogy a heteroszexuálisok közül sokan nem akarnak házasodni, míg a homoszexuálisok mind házasságot akarnak, pedig nem a hűségükről híresek?
2012. júl. 3. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!