Pesten he-znek az emberek?
Figyelt kérdés
Vidéken, például a jászságban szokás a he-zés, Pesten hogy van ez?2012. jún. 26. 11:49
2/10 Antimod válasza:
Annyira tudtam, hogy ez lesz a komment...
Nem tudom, felétek mire mondják ezt, Pesten inkább a "mi?" dívik, ha valaki visszakérdez valamire.
5/10 anonim válasza:
A "he" nem kérdőszó, azt csak úgy odamondják a mondat végére. Nem röviden, hanem így: hee. Inkább valami nyomatékosítóként használják. Legalábbis a Jászságban tuti.
6/10 anonim válasza:
Pesten nem he-znek, itt tesózás van, meg papázás, meg haverozás..
tesó
haver
papa
fater
Kb ezek mennek az 4-5-6-7-8-9-10 kerületekbe.
A többire nem jellemző.
7/10 mustafa33 válasza:
Már valahova írtam ezt. A legnehezebb nyelv a székely, mert így írják: -elnézést kérek, nem értettem mit tetszett mondani? És így ejtik: -Hee?
Egyébbként az olaszoknál a leginkább használatos ilyen értelemben a "hee?", ott a kulturált társalgásban is megengedett.
8/10 mustafa33 válasza:
Másik "he" az a palócoknál van. Ott nem kérdés, ott az értelme: -figyelj!
9/10 mustafa33 válasza:
Ezt Mátyusföldön hallottam:
-He, má he! (figyelj te!)
-Hee? (mi van?)
-He! (az ott, látod?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!