Találkoztál az igazi, finn mikulással?
Találkoztam vele :-)
A finnek csináltak egy Mikulás falut Rovaniemi közelében ahol van egy Mikulás. Az egész falu pont az északi sarkkörön fekszik. Persze az egész csak turista látványoság, de szerintem nagyon jól megcsinálták. Be lehet menni hozzá, ellehet mondani mit szeretnél karácsonyra stb. Van egy posta is ahol a bélyegre rányomják, hogy Mikulásfalván lett feladva a levél. Rengeteg karácsonyi vásár van ami mondjuk vicces ha júliusban mész oda.
Levelet is lehet neki írni, ha odamész akkor a régi levelek ki vannak rakva és meglehet venni őket. (Ha valaki bélyeget gyűjt vagy érdekli a különböző nyelvek, akkor az igazi kincs). Van még télapó-segéd képzés is, azt sajnos nem tudom milyen én kihagytam ezt a lehetőséget.
Ha arra jár az ember akkor érdemes elmenni oda.
És mitől igazibb a finn mint a magyar hajléktalan akit az áruházlánc beöltöztet és megfizet azért hogy hajlongjon az üzlet bejáratánál?
Vagy netán te még hiszel a mikulásban? Akkor bocs, hogy összetörtük gyermeki álomvilágodat. De akkor már megsúgom a nagy titkot is: a gyereket sem a gólya hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!