A vidék lesz valaha olyan nyitott és haladó szellemű, mint Budapest?
A "vidék" nem egy homogén dolog.
Nemcsak a falu-város különbség hatalmas, hanem még kicsiny Magyarországnak a régiói is nagy különbségeket mutatnak.
Egészen mások a kalocsaiak mint a nyíregyháziak, a mezőtúriak mint a győriek, a szentendreiek mint a balatonfelvidékiek, és még sorolhatnám.
Függetlenül, hogy tetszik Budapest vagy sem, egy dologban még sokáig nem fog hozzá hasonlítani egy vidéki város sem, ez pedig a mérete. Ez sokat számít. Tehát Hódmezővásárhely nem elmaradottab, hanem kisebb. Viszont ő az első "slow-city" - "élhető város" az országban.
Szerintem nem érdemes ezeket ilyen abszolut fogalmakban mérni. A kisvárosnak is megvan a maga baja - a nagyvárosnak nem különben.
`Menekülne` - de miért nem menekül? Én is laktam ott és valóban nem kedveltem, elköltöztem. Mostmár szívesen megyek alkalmanként.
Szerintem nem rossz város (annak ellenére, hogy örülök, hogy eljöttem) csak sokaknak jobban esik panaszkodni. Ha tényleg nem tetszik annyi hely van még.
A "vidék" semelyik országban sem olyan nyitott és haladó szellemű, mint a főváros (vagy a legnagyobb városok).
Elég csak Németországra gondolni. Ott van Hamburg, München, Köln, Frankfurt és főleg Berlin, amik abszolút ilyen helyek, de a vidéki Németországban sok a vallásos, konzervatív ember. Ugyanez elmondható a Magyarország-Budapest esetben is.
Egyébként Budapest szerintem sokat fejlődött a rendszerváltás óta, és valóban egyre inkább egy nyugat-európai városhoz válik hasonlatossá, sőt, szépségben sokat le is köröz.
Egyedül a közlekedésen, a zöldfelületek tisztaságán és növelésén és a közbiztonságon kellene javítani, ám utóbbi így is sokkal jobb sok nyugati városénál (pl. London, Párizs).
http://www.youtube.com/watch?v=JRRxNwgU8R8
Teljesen ingyen RELEVANCIÁVAL látom el ezt a témát, mert rátom dürhőségben tobzódtok!
Nesztek ISMERET!
Lesz ilyen valaha a magyar vidék is?
Szívből remélem hogy NEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!