Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A vidék lesz valaha olyan...

A vidék lesz valaha olyan nyitott és haladó szellemű, mint Budapest?

Figyelt kérdés
Idén kezdtem Budapesten az egyetemet és meglepődtem mennyire nyugat-európai tud lenni a város (legalábbis a belső kerületek). Rengeteg a divatot követő (és teremtő) nő és férfi, még ha kicsit extrém is a ruhájuk, ritkán szólják őket meg, ami a szülővárosomban elképzelhetetelen lenne. Az utcákon láthatóan jelen vannak a melegek és a bevándorlók is, konfliktus pedig nem igen akad, az emberek többsége csak a saját dolgával foglalkozik. Lesz ilyen valaha a magyar vidék is?
2011. nov. 15. 20:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Adja az isten, hogy ne legyen.
2011. nov. 20. 20:52
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A "vidék" nem egy homogén dolog.

Nemcsak a falu-város különbség hatalmas, hanem még kicsiny Magyarországnak a régiói is nagy különbségeket mutatnak.

Egészen mások a kalocsaiak mint a nyíregyháziak, a mezőtúriak mint a győriek, a szentendreiek mint a balatonfelvidékiek, és még sorolhatnám.

Függetlenül, hogy tetszik Budapest vagy sem, egy dologban még sokáig nem fog hozzá hasonlítani egy vidéki város sem, ez pedig a mérete. Ez sokat számít. Tehát Hódmezővásárhely nem elmaradottab, hanem kisebb. Viszont ő az első "slow-city" - "élhető város" az országban.

Szerintem nem érdemes ezeket ilyen abszolut fogalmakban mérni. A kisvárosnak is megvan a maga baja - a nagyvárosnak nem különben.

2011. nov. 23. 23:53
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
Ilyen jellemzés Budapestről...majdnem eldobtam az agyam. Budapestről mindenki menekülne, aki itt lakik, ne hidd, hogy itt úgy vannak a dolgok, ahogy te látod.
2011. nov. 25. 14:09
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

`Menekülne` - de miért nem menekül? Én is laktam ott és valóban nem kedveltem, elköltöztem. Mostmár szívesen megyek alkalmanként.

Szerintem nem rossz város (annak ellenére, hogy örülök, hogy eljöttem) csak sokaknak jobban esik panaszkodni. Ha tényleg nem tetszik annyi hely van még.

2011. nov. 26. 15:19
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

A "vidék" semelyik országban sem olyan nyitott és haladó szellemű, mint a főváros (vagy a legnagyobb városok).

Elég csak Németországra gondolni. Ott van Hamburg, München, Köln, Frankfurt és főleg Berlin, amik abszolút ilyen helyek, de a vidéki Németországban sok a vallásos, konzervatív ember. Ugyanez elmondható a Magyarország-Budapest esetben is.

Egyébként Budapest szerintem sokat fejlődött a rendszerváltás óta, és valóban egyre inkább egy nyugat-európai városhoz válik hasonlatossá, sőt, szépségben sokat le is köröz.

Egyedül a közlekedésen, a zöldfelületek tisztaságán és növelésén és a közbiztonságon kellene javítani, ám utóbbi így is sokkal jobb sok nyugati városénál (pl. London, Párizs).

2012. máj. 20. 22:32
 16/20 anonim ***** válasza:
31%
Budapest nyitott és haladó?? LOL ez vicc?? nem hallottad h nem rég pl egy meleg párt baseball ütővel akart összeverni egy suttyó bolti alkalmazott majd a kiérkező rendőr sem a pár pártájra állt, Budapest már lassan Prágához, Varsóhoz képest is csak egy utolsó mucsaröcsögei elmaradott hely
2013. dec. 31. 18:17
 17/20 Információ Kapitány válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=JRRxNwgU8R8

Teljesen ingyen RELEVANCIÁVAL látom el ezt a témát, mert rátom dürhőségben tobzódtok!

Nesztek ISMERET!

2014. jan. 7. 18:58
 18/20 anonim ***** válasza:
42%

Lesz ilyen valaha a magyar vidék is?

Szívből remélem hogy NEM.

2014. nov. 14. 20:24
 19/20 anonim ***** válasza:
71%
te beteg vagy ember....és azt sem tudod mit jelent az, hogy steril csak jön belőled a sok baromság
2015. júl. 22. 22:20
 20/20 anonim válasza:
Akkor én mit utálok a pestiekben ? A feltett kérdésben levők reciprokát, szarnak mindenre, nem tudják hol vannak, és nem szeretik a gurulós bőröndöt. Azon kívül ha elhagyja a lepukkant szocreál kinézetű lakhelyét, egy vidéki városban bemegy mondjuk vmelyik boltba és megkérdi affektálva, van e mondjuk itt cola, mintha a dzsungelben lenne, nincs te dagadt barom, húzzál vissza a plázap...a nőddel ahonnan jöttél oda.
2017. febr. 25. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!