Hogyan jellemeznéd Magyarországot illetve a magyarokat?
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:47
Akkor költözz el budapestről, mert vidéken kicsivel másmilyen az élet.. Mellesleg lehet hogy eltelt 20 év, de elindult valamerre az ország? :D
bitangbigtank
" Attól hogy vannak szebb dolgok, még nem lehett szép egyetlen egy Magyar képződmény sem? "
Minden viszonylagos. Így Mo. max átlagos, vagy az alatti. Ha ez a táj gyönyörű akkor a svájci milyen?
"Nem azt mondta a válaszoló hogy a leggyönyörűbb, hanem hogy szép..."
Nem azt monda hogy szép, hanem "egy gyönyörű hely".
Szerintem nem az. Ez egy koszos, lepukkant, elhanyagolt csúnya hely.
Ez olyan szomorú, komolyan.
Én 16 éves vagyok és eszem ágában sincs kimenni külföldre élni.
Ez az én hazám és szerettem.Itt akarok dolgozni, családot alapítani.Ezt akarom.
Szerintem csodálatos ország.
Az emberek meg eléggé különbözőek szerintem is.
Például Pesten elismerem az emberek eléggé bunkók és nem is szívesen élnék ott.De pl:Szeged,Pécs,Szombathely,Sopron és még rengeteg nagyobb város és környéke ahol jártam szerintem nagyon jó emberek élnek, akiknek nagyon megfogott a mentalitása és az értékrendjük.
rasszista ostoba nep hulye sok homokos stb. Ja es nem kepesek befogadni a kulfoldiekket.
Pl minket ciganyokat se kepesek befogadni aztan csodalkoznak ha utaljuk oket es osszeverik mert a magyarok csak vakerolnak hogy qurva anyad ha meg azt valaszold hogy gyere ki a hora akkor meg elfut vagy az mondja csak viceltem
Egyébként az földrajzilag is fel lehet osztani, keleten az emberek jó része rezignált, pesszimista, ami elég érthető, viszont - lehet, hogy tévedek - sokszor közvetlenebbek és barátságosabbak, mint nyugaton. Nyugat-M.o.-on inkább fellengzősek, rátartiak és gőgösek, bár barátságosabbak a külföldiekkel. Bp.-en az embereket nem igazán érdekli a többi ember, mogorvák és lenézőek, de itt kerületenként hatalmas különbségek vannak, ill. pestiek és budaiak között is nagy a különbség. A Balaton környékén élő emberek megint egy külön kategória. Nem is nagyon lehet általánosítani milyenek a magyarok, emberek, különbözőek, van minden. De, ha egy szóval kéne jellemezni, akkor azt mondanám bizalmatlanok, talán ebből jön minden, a bizonytalanságból... (amit leírtam, mind saját tapasztalat, rengeteg helyen éltem az országban.)
Külföldön is ugyanúgy megvan minden rossz, ami itt, csak nem élsz benne, nem látod, nem hallasz róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!