Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Várjátok már a karácsonyt?

Várjátok már a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Mert én már nagyon!:) már csak 3 hónap...

Ha várod, készülsz már rá?Hogyan?

2011. szept. 16. 16:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nem. Utálom a karácsonyt (mert 2 éve dec. 23-án halt meg nagypapám). valahogy nem vágyom már a karácsonyra .. 16/l

"

Kedves válaszoló! Részvétem, nagyon sajnálom ami történt. Ha adhatok egy tanácsot, próbáljátok idővel átértékelni a karácsonyi napokat ami övezi ezt a tragédiát és úgy megélni, hogy nagypapád tiszteletére valóban a szeretet ünnepévé tenni, és mintegy Neki ajánlva, minél bensőségesebben tölteni, az ő tiszteletére állítani a fát, gyújtani az adventi gyertyákat. Hidd el, talán könnyebb lesz az út, mert csak akkor tudsz túllépni a fájdalmadon, ha méltón átengeded magad neki, és egészen más értelmet adni azoknak a napoknak mint az utálat. Emlékezzetek meg róla Karácsony este, és ne szomorkodással töltsd, hanem beszéljetek a legjobb közös élményeitekről, és gondolj arra biztos ha lenéz rátok, nagyon boldog és büszke a családjára.

2011. szept. 16. 17:05
 12/21 A kérdező kommentje:
Az utolsónak igaza van. Én se írhattam volna szebben...
2011. szept. 16. 18:05
 13/21 anonim ***** válasza:

A karácsonyi hangulatot várom, de a telet rühellem, +5/+10 fok alatt akármilyen vastagon öltözöm és akármennyire aktív vagyok, totál kihülök, megszűnök értelmesen funkcionálni, és mindig összeszedek valami hosszan elhúzódó, fájdalmas, nehezen kezelhető fül/mandula/légúti gyulladást, ami megnehezíti a hangulat élvezetét. Nem szeretem a havat, a latyakot, a jeget, meg azt a sivár, téli, mosogatólészínű eget.

Szóval nem várom, mert olyankor hideg van. Ha szép, őszies/tavaszias lenne az idő, nagyon várnám. :) (Egye fene, Szentestére egy szép esti hóesés is belefér, szigorúan ablakból nézve)

2011. szept. 16. 18:20
 14/21 anonim ***** válasza:
Ez nagyon furcsa, pont ma találtam ki, hogy a nővérem mit fog kapni tőlem karácsonyra. :D Én azt szeretem az ünnepben, hogy lehet készülődni, főleg nekem, mert legtöbbször én készítem el az ajándékot. Idén a nővéremnek kézzel horgolt edényfogó kesztyűket szeretnék adni. Imád főzni (és nagyon tud is!), de a konyharuhákat, amikkel megfogja az edényeket, állandóan kiégeti, mert lelógnak. :D Anyának meg szerintem veszek egy készlet fűszeres kis üveget és kifestem neki üvegfestékkel, mert a régi fűszertartói műanyagból vannak és már elég rozzantak. Viszont a barátom még nem tudom, hogy mit kap. Az unokahúga most lett két éves, tündéri kiscsaj, neki is horgolok, egy aranyos plüss cicát. Van egy közös barátnőnk, ő szintén horgoltat kap, egy fókát (mert meg van veszeve a fókákért XD), de ez már nagyjából készen van.
2011. szept. 16. 20:40
 15/21 anonim ***** válasza:

Várom, nem sok karácsonyi hangulatom maradt gyerekkorom óta, de azért jó érzés. Költeni, meg nem kell sokat, mi se szoktunk, felesleges.

Még nem készülök, de egy-két ötlet átfutott rajtam.

22/L

2011. szept. 17. 09:43
 16/21 anonim ***** válasza:
nem különösebben, sőt már unalmas majdnem mert mindig ugyanaz van. . .
2011. szept. 17. 15:04
 17/21 anonim ***** válasza:

"Nem. Utálom a karácsonyt (mert 2 éve dec. 23-án halt meg nagypapám). valahogy nem vágyom már a karácsonyra .. 16/l

"

részvétem..nagyon rossz lehet . :S

amugy nem ez az első krácsonyos kérdés mert augusztusban láttam egy kérdést hogy mit vegyek karácsonyra a szüleimnek de márt nemtudom hol van.

Hát amugy én nem is tudom,hogy várom-e a karácsonyt.á nem várom.

2011. szept. 18. 15:27
 18/21 anonim ***** válasza:
16/L vagyok. Köszönöm ..
2011. szept. 18. 16:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Én sem várom. Szerintem ez az ünnep a családról szólna, de mi mindig veszekszünk..ráadásul apum már nem él, szóval ilyenkor hiányzik a legjobban.
2011. szept. 18. 19:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Én az adventet várom, mert az sokkal tovább tart.
2011. szept. 26. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!