Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van olyan akármi, dolog,...

Van olyan akármi, dolog, tárgy, élőlény ami CSAK MAGYAROSZÁGON van a világon?

Figyelt kérdés

Elkezdtem gondolkodni, hogy valami olyat összegyűjtsek ami CSAK itt Magyarországon van a világon SEHOL MÁSHOL NINCS, se olyan, se hasonló.

Nem tudtam össze szedni semmit. :(

Olyanra gondoltam, hogy különleges épület, tér, járművek, időjárás, tavak, folyók, kőzetek, ritka állatfajok, élőlények, növények.

Talán a Balatonra gondoltam, hogy a legnagyobb tó, de ez is csak Európában És van ilyen nagy tó máshol is a világon.

Valaki tud olyat mondani ami tényleg CSAK nekünk van egyedül a világon, és Büszkék lehetünk rá.

2011. júl. 2. 09:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Szaloncukor, dianás cukor.
2011. júl. 2. 17:34
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Következzék egy kis észosztás:

Amiket te keresel, az két fogalomkör: 1. a csak egy adott országban élő fajokat (tehát ez vonatkozik az általad említett élőlénykre) ENDEMIKUS fajnak nevezzük. Tehát te ezeket keresed.

2. Minden mást, ami csak Magyarországon van, (tehát nem biológiai fogalmak, hanem ünnepek, ételek, jellegzetes műemlékek, természeti különlegességek és rekordok) HUNGARIKUMNAK nevezünk.

Tehát összegezve te a mo.-i endemikus fajokat és hungarikumokat keresed.

(Csak azért vetemedtem erre a kis észosztásra, mert így, hogy ismered ezt a két fogalmat, vagyis tudod pontosan, mit keresel, sokkal könnyebben és hatékonyabban tudod megtalálni ezeket).

Kezdésnek: [link]

[link]

[link]

Remélem, segítettem:D

18/F

2011. júl. 2. 19:57
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
És még valami: a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, nem Európáé. Európa legnagyobb tava, ha jól emlékszem a Ladoga-tó.
2011. júl. 2. 19:58
 14/29 anonim ***** válasza:
75%

Vannak őshonos állataink is: puli, pumi, mudi, komondor, kuvasz, magyar vizsla, mangalica, szürke marha,

Az egri várból például csak egy van a világon, ugyanez vonatkozik a nevezetességekre.

A népművészetek is ilyenek: matyó, palóc, kalocsai, stb...

Az eozin világhírű.

Európai egyik legrégebbi állatkertjével (pesti), és földalattijával büszkélkedhetünk.

A boraink is méltán híresek, és az ételeink is.

Nagyon sok van, nehéz összeszedni.

2011. júl. 3. 00:44
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Javítsatok ki, ha tévednék, de szerintem ilyen a tükrös szív is, nem? Vagy ilyet máshol is csinálnak?
2011. júl. 3. 08:33
 16/29 ekeke ***** válasza:
Hehe, az egri varbol pontosan ketto van.
2011. júl. 3. 21:10
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

"Hehe, az egri varbol pontosan ketto van."

Ha látnád a "másodikat", tudnád, hogy az csak egy halom kő, köze nincs az egri várhoz. Felteszem arra gondolsz, ami itt van a Pilisben. Nem is hasonlít rá.

2011. júl. 4. 10:01
 18/29 anonim válasza:
túró rudi
2011. júl. 12. 18:14
 19/29 anonim ***** válasza:
Van egy egymást utáló irigy gizda népe. Ebben biztos vagyok, hogy csak itt van ilyen.
2011. júl. 22. 23:32
 20/29 anonim ***** válasza:
Uruk-hai-ok (a fehér kéz jelét viselik magukon), lepedékkel bevont MÁV-személyvonatok.
2011. júl. 27. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!