Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Csak én látom ilyennek Magyaro...

Csak én látom ilyennek Magyarországot?

Figyelt kérdés

Akár munkahelyen, utcán, bárhol én mindig mindenhol csak azt látom, hogy ha 1%-ban is másabb vagy valamiben, akkor meg a sustorgás, kibeszélés, utálkozás, lenézés, a megvető tekintetek....

Most nem sorolok példákat, de ha csak rohadt 1%-ban eltérsz (öltözködés, haj, felfogás, stílus, stb., stb.,), akkor már beindul.

Nem csak magamon tapasztalom, de másokon is.

(És nem a durva eltérésekre gondolok - tehát ne gyertek se a melegfelvonulásokkal, se ilyesmivel, mert nem a szándékos polgárpukkasztásról beszéltem).

És nem is az ok nélküli különcködésről beszélek, hanem arról, hogy nem minden ember lehet egyforma.

De itt mindenen csak az egymás köpködése megy. A legkisebb mondvacsinált indokkal is egyik magyar köpködi a másik ugyan olyan magyart.

Ezt csak én látom így?

És mire jó ez, miért van ez? Egyáltalán itt nincs jobb dolga senkinek, mint a másikkal foglalkozni?

25 év alatt én nem bírtam rájönni....

2011. máj. 27. 13:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A válasz megírásának időpontja: ma 13:52 :

Alapvetően egyet értek veled, bár a zene szerintem lényegtelen, én is keményebb zenét hallgatok, de szerintem ez nem minősít egy embert. Sajnos idiótákkal a saját zenei berkeimen belül is találkoztam. A kapitalizmusról és a drogokról viszont teljesen igaz.

válasz megírásának időpontja: ma 14:00: Érdekes és sírnivaló történet egyben. A munkahelyeddel kapcsolatban ne aggódj, vidéken is ez megy. Amint máshol dolgoztam, a régi munkatársakat mintha elvágták volna. Itt is érdekből megy minden.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:13: Egyház és vallás között tegyünk különbséget.

A többieknek: Lehet, hogy rossz társaságba járok, de akkor túl sok a rossz társaság az országban. :S Viccet félretéve, a szűk haveri köröm nem ilyen, de amikor munkába megyek vagy boltba, ott az ember nem válogathatja meg, hogy kikkel találkozzon.

Még egyszer köszönöm a válaszokat, jöhetnek még nyugodtan.

2011. máj. 27. 14:29
 12/25 A kérdező kommentje:

"Furcsa, hogy így érzed, mert egyáltalán nem ilyen az ország.

Szerintem az az 1%, amiben különbözöl a többségtől, hogy te paranoiás vagy, ők meg nem. De ezért sem néznek ki téged, csak te képzeled be magadnak."

Érdekes értelmezés. A baj csak az vele, hogy sok féleképpen lehet értelmezni. Te paranoiának nevezed, én gondolkodásnak. Te aggodalmaskodásnak, én tervezésnek.

Ismét viccet félre téve: ha te még sosem találkoztál ilyen dolgokkal, akkor vagy nagyon irigyellek, vagy még gyerek vagy és nincsenek ilyen élményeid.

Mellesleg ha nem ilyen az ország, akkor miért nem tartunk előrébb bármiben is?

2011. máj. 27. 14:32
 13/25 anonim ***** válasza:

Én úgy látom ez egy hatalmas nagy általánosítás. Vannak bunkó emberek, meg felszínesek, de azért a többség próbál a másikkal nem rossz kapcsolatot kialakítani...

És itt nem Pestről beszélek ami egy 'külön világ' vagy az öregasszonyokról. Egy átlagos kisváros, vagy falu.

Az első válaszoló pedig úgy kezdi, hogy az emberek többsége hülye. Aztán a külsőt kezdi kritizálni. Egyrészt mindenki maga dönti el, hogy milyen stílust akar követni, másrészt emellett lehet egy olyan 'okosabb' mint te... nem a ruha teszi az embert(én egyszerű sportosan öltözködöm, mielőtt azt hinné valaki elfogultságból írom)

2011. máj. 27. 14:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon igaz, de leginkább Pesten figyelhető ez meg.Én minél előbb el akarok takarodni ebből a városból, mert undorodom az itteni emberektől (pedig én is Bp-en születtem).A többségre tényleg igaz az, amit leírtál, nagyon megy a csordaszellem, nincsenek igazi értékek..Áttaposnak feletted az utcán, és senkitől sem várhatsz segitséget, önzetlenség fogalmát még távolról sem ismerik.Szerintem vidéken még kicsit normálisabb a helyzet, ezért is akarok költözni.Ha az se jön össze, akkor meg valamelyik másik országba költözöm.
2011. máj. 27. 14:42
 15/25 anonim válasza:
Cigányisztánt mindenkinek!
2011. máj. 27. 21:12
 16/25 anonim ***** válasza:
62%

Gyertek Erdélybe:)

Itt mindenki meleg szívvel fogad titeket, ha nem azzal jösztök, hogy hülye románok..

Bár én nem vagyok mo.i, de tudom, hogy milyen a mai átlagember..itt is ez megy, csak minket a románok ugatnak, próbálnak írtani. Talán ezért van az is, hogy az itteni emberek összetartanak, szeretik egymást.

Persze, hülyék mindenhol vannak..de kevesen.

Itt ha egy idős néni megy át az átjárón, két fiatal belekarol, és átvezetik...

(csak azért mondom el Nektek, hogy lássátok, hogy az egész Magyarország nem ilyen, csak az, ami maradt a valamikori Magyarországból..)

2011. máj. 27. 21:42
 17/25 anonim ***** válasza:
Azért van ez kérem, mert a magyar egy nyugati bőrbe bújtatott keleti ember. Nyugati mert véleményt formál és keleti mert csak csorda szelemben érzi csak jól magát.
2011. máj. 28. 08:54
 18/25 anonim ***** válasza:
Én már akár holnap elindulok Erdélybe! Ha egy ideig tud valaki szállást biztosítani, míg nem tudok talpra állni én bizony megyek és maradok is!
2011. máj. 28. 22:02
 19/25 anonim ***** válasza:

Kisvárosban is hasonló a szitu, bár azzal több bajom van, hogy olyan rosszkedvűek, meg unottak, lehet a ruhák színe is hozzásegít ehhez, hiszen mindenki barnában meg szürkében jár, ami a természetben rejtőszín, mindenki fél, kimutatni, milyen is ő valójában, mert azt nem hiszem, hogy ennyien imádják ezeket a színeket, és ha valaki boldog, vagy csak színesebb cuccot vesz fel, már is megnézik, meg rosszallják, hogy elrontotta a rossz kedvüket:-)

A mai fiatalok legalább színesek, de bennük meg pont fordítottja van mint az idősebbekben, a csordához hű maradni bármi áron, az a fiataloknál a színes csőnaci és tornacipő, idősebbeknél a szürke egyhangúság, és ultrakonzervatív öltözködés (tisztelet a kivételnek, például anyumnak aki most éli másodvirágzását, 55évesen csőszárú naciban nyomul, és jó áll neki)

2011. máj. 28. 23:33
 20/25 anonim ***** válasza:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:02

aranyos vagy:)

Sajnos semmi lehetőséget nem tudok..e ha tudok vmit szólok:)

2011. máj. 29. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!