Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Létezik valahol a világon...

Létezik valahol a világon valódi "álarcos bűnüldöző"?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül, úgy, hogy beöltözik valami maskarába, hanem egyszerűen valami újra és újra felbukkanó ismeretlen igazságosztó, akit nem bírnak elkapni. Úgy, hogy mindezt önerőből teszi, mint Batman. Van ilyen valahol a világban?
2011. márc. 25. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Meg sosem hallottam ilyenrol. Valamibol elni is kell. Mibol elne a szerencsetlen, amig ingyen hajkurassza a bunozoket a sajat boret kockara teve?
2011. márc. 25. 18:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

'Valódi' pókember van(illetve már csak volt), aki épületeket mászott kötél nélkül(hegymászó volt még), le is tartóztatták emiatt sokszor. De nem volt bűnüldöző:)

Nem hiszem, hogy lenne ilyen.

2011. márc. 25. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
De amúgy önbíráskodó sorozatgyilkos biztos volt már.
2011. márc. 25. 18:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Amellett, hogy mondjuk egy kéthetente egyszer kimegy éjjel, még lehet munkája.
2011. márc. 25. 19:53
 5/11 Hintalow ***** válasza:

Nem lenne munkája.

Az csak a képregényekben van, hogy nekiindul, és folyamatosan bankrablásba/autós üldözésbe/egyebekbe fut.

Hidd el, az emberek jó része életében max egyszer kerül ilyesmi helyzetbe.

Tehát a kerrierje nagy részét azzal töltené, hogy cirkál fel alá, hogy majd történik valami.

2011. márc. 26. 15:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Pókember ezt úgy oldotta meg, hogy volt egy rendőrségi adóvevője, ami folyamatosan közli a központi adást.
2011. márc. 26. 16:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Jo, lehet munkaja, de miert tegye kockara az eletet? Es az onbiraskodas buncselekmeny.
2011. márc. 26. 19:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Nincs fantáziád, előttem író. Nekem se sok mondjuk, de elméletileg lehetségesnek tartom. A sorozatgyilkosok miért kockáztatnak? Valami okuk csak van rá. Bosszú az ismeretlen embereken például. Olyan is előfordul, hogy azt hiszik jó ügyért folyik a "munkájuk". Hasonló mint a nemrég elkapott roma gyilkosságok elkövetői. Miért ne lehetne akkor tényleges bűnözők elleni bosszúvágya valakinek? Kisgyermek korában megölték valamelyik szülőjét, mint batmannek(neki mindkettőt, de mind1) aztán csomószor betörtnek hozzá, megtámadják, ismerőseit is, akármi, a sportos testalkatú 'hős' pedig rendőrnek megy ahol beszerzi azt a bizonyos rádiókészüléket...

Csak azért nem történt meg eddig szerintem, mert sokkal könnyebb alkalmazni a megszokni vagy megszökni elvet.

2011. márc. 26. 21:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Olyat sokat lehetne sorolni, akiknek csaladtagjat megoltek es utana arra tettek fel az eletuket, hogy a tettes racs moge keruljon, szigoritsanak a torvenyeken. Ilyen van sok, de ahogy irtam, az onbiraskodas buncselekmeny. Vannak ilyen esetek is, csak akkor az vegzi racs mogott, aki az aldozat volt eredetileg.
2011. márc. 26. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy bűncselekmény. De nem pont ez tartaná vissza aki elhatározza. Mert különben is, nem értek a jogokhoz, de ha nem okoz neki maradandó sérülést csak a hatóságok munkáját végzi, csak nem ültetik le...
2011. márc. 26. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!