Mit gondoltok a franciákról?
Én most jártam kint 2-3 napja. Nos, kellemeset csalódtam. Szerintem nagyon normális nép és mosolygósok..
Az ételük kicsit ízetlen, de nem is az a lényeg. Szó mi szó: Normálisabbak, mint pl az Angolok
Nemrég jöttem haza FR._ból.Nagyon pozitív szemléletűek és cseppet sem ismerik az itt nálunk elterjedt "negatív felfogást".Nem hogy nem ismerik de ha találkoznának ezzel a felfogással nem tudnák kezelni ezt a helyzetet.
Rendkívül nyitottak.Nem úgy mint nálunk magyaroknál.
Utolsó: Te ugyanezt csinálod :D
Amúgy szerintem nem olyan nyitottak, mint az olaszok, de az ország szép.
Egy 10-20-100-500 éve történt dologról én nem ítélem el a franciákat. Akinek meg elvették a munkáját, az egy igazi munkásember, akinek a látóköre cseppet beszűkült. Mindenesetre remélem talál munkát, mert nem akarok senkit megbántani.
Szóval a franciák eléggé nyitottak, karácsonyt ott töltöttem, és hát... Teljesen más. Ők ilyenkor elmennek buliba, isznak, és aztán mennek haza. Szóval náluk nem annyira bensőséges, mint itt.
Meglepődtem azon is, hogy mennyire fogalmuk sincs, hogy kik a magyarok, ahol én voltam, ott elmagyaráztam, hogy ott az a kis fingás Közép-Európában (azt nem mondtam, hogy a franciák miatt akkora).
Szóval én szeretem a kultúrájukat, és a sokszínűséget!
Délen amúgy ugyanolyanok az emberek, mint az olaszok, valószínű azért, mert mediterrán.
Északon megint más a helyzet, és még ott van Nyugat-Franciaország, ahol én nem jártam, de Közép-Franciaország nagyon jó volt (olyan, mint Magyarország), és a legjobb az volt, hogy végre hallottam eredeti (original-hagyományos) franciát franciául beszélni. Ez mondjuk csapás volt, mert én valami egészen más akcentussal beszéltem, de nem b@szogattak azért.
Szóval szerintem nem olyan rossz ország, a kultúrájukat meg kedvelem. Mondjuk a karácsonyuk elég furcsa, de meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!