24. -e szenteste. Csak engem idegesít a "boldog karácsonyt" köszöntés mindenhol?
Gratulálok neked!
Melyik városban laksz?
Mert ha az a város a Magyar Köztársasághoz tartozik, akkor már 90%, hogy a magyar hagyományokat fogod elfogadni. Ha meg nem, akkor te vagy a kisebbség. Nem tudom, romáéknál hogy szokás, mert én magyar vagyok, és magyarként úgy ünneplem a karácsonyt, ahogy egy magyar az elmúlt 100 évben ünnepelte, illetve főleg ahogy ma ünneplik.
Magyarországon pedig a karácsony egy bizonyos 24-én egy szentestével kezdetét veszi. Nem tudom, volt-e már részed szentestében, de lehet, hogy nem. A szenteste az egy meghitt dolog, amit a szeretteinkkel, rokonainkkal töltünk.
Ma a 21. században a világ elég pörgős, ezért úgy próbálunk meg időt szakítani a haverjainkra, hogy féjszbúkon küldünk nekik valami sz@rt, azt örülhetnek (én jobban örülök egy nekem megírt SMS-nek, mert a facebook tényleg sablonos).
De a karácsony Nyugat-Európában, Amerikában, stb. 25-én kezdődik. De könyörgöm, magyar vagy, ha meg amerika fan, akkor meg az amerikai hagyományokat kezd el megvalósítani. Nem túl könnyű így előtte egy nappal mindent megcsinálni, ha meg brit, akkor meg lehetetlen, mert 4 hét késésben lennél...
A híradóban már az atomháborúról beszélnek, de igen, én is most tudtam meg, hogy a világ kegyetlen...
Akkor igenis nem tudod, hogy Magyarországon hogyan szokás.
Nem az van, hogy ahány ház, hanem ahány ország. Nyugat-Európában, sőt a Föld legnagyobb részén nem, de Magyarországon tegnap kezdődött el a karácsony.
Tudod, mi idegesítő? Hogy a plázákban, szupermarketekben már november elején kirakják a karácsonyi feliratokat meg a télapókat és teleaggatnak mindent giccses díszekkel meg égőkkel. Na, ez szerintem is visszataszító.
De hogy szenteste (ami már a karácsonyhoz tartozik, hiszen Magyarországon hagyományosan ekkor van ajándékozás) köszöntik egymást a barátok és a családtagok, az miért rossz?
utolsó szívemből szólt :)
de azért a kedves kérdezőnek is Boldog Karácsonyt, és hogy egy kicsit az idegeire menjek:
Boldog Új Évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!