Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Igaz az, hogy '56-ban egy nő...

Igaz az, hogy '56-ban egy nő kivágta valamilyen államvédelmis vezetőnek a szívét? És ha igen, erről miért hallgatnak?

Figyelt kérdés
Az Interneten sem találok róla semmit, habár lehet, hogy csak véletlen, hogy még nem bukkantam rá, de történelemkönyvben, megemlékezésekben sem tesznek róla említést. Úgy tudom, még a neve is ismert az illetőnek.
2010. nov. 27. 09:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
21:29: Pontosan erről beszélek! Akkor meg mit ünneplünk rajta? És gondolom te sem kezdenél el tömegben ész nélkül viselkedni. Én sem vagyok ilyen, és szerintem még van jópár józan ember.
2010. dec. 1. 14:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Ebben teljesen igazad van, de ővelük azért nem találkozol, mert ilyenkor otthon maradnak s várják mikor lesz már vége. Az utcára nem mehet ki mindenki, akkor azokat is elverik, aki vétlen. A hangadók nagy hanggal vannak, az okosabbja azért az kivár s az elkövetett hibákkal fogják leültetni őket. 56 átértékelését is a hangadók csináják. A történelem valamikor ezt is rendbeteszi, csak sajnos erre még várni kell. Tudod semmi nem tart örökké, az 56-osok elfogytak, a mostaniakkal is ez lesz, hisz senki nem él örökké. A felnövő generáció, mint te is, mindent másként fog megitélni, nagyobb lesz a rálátása az összefüggésekre és jóval több információ birtokában lesznek. A XX. század épppúgy le fog tisztázódni, mint az előző.
2010. dec. 1. 18:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Nincs itt letisztázva semelyik évszázad sem. Valószínűleg sosem lesz.
2010. dec. 2. 00:20
 14/16 A kérdező kommentje:
Szerintem sem...
2010. dec. 2. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Hogy mi történt a köztársaság téren, arról csak '90-óta hallgatnak.Az ott történteket nem lehet beilleszteni'56 mítoszába.A börtönökből nem csak a politikai elítéltek szabadultak ki, hanem a köztörvényes bűnözők is.Azt, hogy valakinek kivágták volna szívét, nem tartom valószínűnek.

Akikkel együtt voltam fiúk, egyik fejlövést kapott, a barátom pedig mell lövést. Mindkettőt robbanó golyóval találták el.Robbanó golyótól lehetett olyan látvány, amit kérdeztél, lehetséges é?

Annyit tudnék javasolni, nem érdemes foglalkozni a múlttal.A valóságot a politikusok mindig úgy formálják át, ahogy az érdekeik kívánják.

Ami fontos, az az, hogy mi lesz veletek ma, holnap, és az utána következő időkben.Erre érdemes koncentrálni!

2010. dec. 3. 10:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Nekem erről apukám beszélt, aki akkoriban gyerek volt, nem a politikusok. Ő konkrétan Asztalos Jánost mondta, és azt mondta, egy nő tette vele, még talán az ő nevét is tudja. Majd megkérdezem tőle.
2010. dec. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!