Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az indiánok azért érzik a...

Az indiánok azért érzik a szellemeket, mert valamilyen szer hatása alá kerülnek?

Figyelt kérdés

Vannak ugye a bennszülöttek, vagy indiánok és a shámánok, tőrzstagok rituálékon azért esnek önkívűleti állapotba, látnak, éreznek szellemeket, mert valamilyen növényt ettek, vagy ittak valamit? Mert néztem több dokumentum filmet, és azt mondják, a szellem átveszi a testét, vagy hogy is mondták...

Tényleg van ilyen? Vagy csak anyira elképzelik, hogy bekábulnak?

2009. szept. 15. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Igen.Gomba és /vagy gyökér főzete.
2009. szept. 15. 19:23
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Sőt, az egyszerű sámándob monoton, de a belsődig hatoló hangjától is kerülhetsz ilyen transz-szerű állapotba :)
2009. szept. 15. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
transzba lehet esni akár kémiai, akár fizikai hatás alatt, de ez még nem jelenti azt, hogy látják is a szellemeket - ahhoz először a szellemek léte kellene :)
2009. szept. 15. 21:07
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen, az indián sámánok rengeteg tudatmódosító növényt ismernek. Ayahuaska, varázsgomba, peyote, stb... A szibériai és ázsiaiak meg légyölő galócával /szóma/ utaztak. Sőt, a középkori boszorkányok is daturát, meg belladonnát használtak a boszorkánykenőcshöz, amitől repülni tudtak. Vagy legalábbis azt álmodták. Olvass Castanedát.
2009. szept. 15. 21:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül kell szert fogyasztaniuk hozzá. A legősibb módszer az volt, hogy elvonultak és éheztek, szomjaztak 1-2 napot. Ettől ugyanolyan durván lehet hallucinálni, mint a gombáktól, gyökerektől.
2009. szept. 16. 11:34
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Hmmm jamaikai anyag, jófééle :D:D:D Az indiánok valamit beleraktak a pipába, aztán körbeadták, tök fun lehetett :D
2009. szept. 24. 23:42
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem egy Indiánt kellene erről faggatnod....:) - Mi egyszerű emberek ezt nem tudhatjuk!
2009. szept. 25. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, de nekem van indián ismerosom és nem hisz a szellemekben...
2009. okt. 31. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
én úgy hallottam, hogy azért láttak szellemeket meg mindenfélét, mert ópiumot szívták és attól hallucináltak be.
2010. márc. 26. 17:06
 10/10 anonim válasza:
hallottatok már a ganjáról?
2010. jún. 11. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!