Ázsia miért5 olyan mitikus?
Figyelt kérdés
Ha valami szól a TV-ben Ázsiáról az mindig valami legendás, rejtélyes dolog, meg a zene is. A japánoknál hogy mennyire oda figyelnek a részletekre, a kínaiaknál valami legendás, a kung fu, hogy milyen erősek, és sebezhetetlenek... stb.
Miért ennyire érdekes az a kontinens, országok, miért ennyire rejtélyesek?
2010. nov. 5. 13:51
1/8 anonim válasza:
Mert olyan sokba kerül oda eljutni, hogy könnyű kialakítani a rejtélyesség mítoszát, úgyis csak az emberek töredéke jut el oda. Aztán mit lát? Ugyanazt, mint itt, mert a nyugati civilizáció már azon a régión is átment, és már teljesen olyanná formálta az ottani kultúrát is, mint ami itt is van.
2/8 anonim válasza:
Igazi érdekes kérdés. A keleti ember, a keleti filozófiák rejtélyesen másak, mint mifelénk. Még ez a sárgás bőrszin, meg az arcforma is különös. Még különösebb mint az afrikai feketéké. Szerintem... ott más ... nem könnyű kifejezni. Én abban godnolkodom, hogy bizonyos földönkivüli intelligenciák beleszóltak, beleavatkoztak a földiek fejlődésébe. És azon az ázsiai oldalon ezek mások lehettek, mint errefelé. A keresztény vallás is csak az Uralig terjedt el nagyjából, közben ott vannak a nagy puszták, hegyek sivatagok, amiken nem tudtak átkelni az emberek, ezért nem keveredtek nagyon. De más okok is lehetnek persze, kíváncsi vagyok, mit mondanak mások.
3/8 anonim válasza:
Szerencsére a távol-keleti országokban nem társult (és most sem társul) szélsőséges politikai dolgokhoz a hagyományőrzés. Nem szégyellik a hagyományaikat, szokásaikat, és fontos, hogy sokáig elzárkóztak a nyugat elől, ezért nem vették át olyan nagy mértékben a nyugati dolgokat.
Én szeretem az ázsiai dolgokat, gyönyörűnek és érdekesnek találom pl. a távol-keleti zenés-táncos ősi színjátszást.
4/8 anonim válasza:
Amit az előző ír, az inkább amiatt van mert Ázsiában sokkal kevesebb, és nagyobb országok vannak. Kb. Oroszország, Kína, Japán, India, meg az arab országok a kulturálisan meghatározóak. Ezzel szemben Európában volt sok kicsi, egymástól nagyon különböző ország. Érhető, hogy itt sokkal keményebben vették/veszik a hagyományőrzést.
5/8 anonim válasza:
Elhihetitek, hogy nekik meg Európa olyan különleges, mint nekünk ők. Egymást egyáltalán nem tartják különösebben érdekesnek a keleti országok, viszont mind a "nyugati" nyelveket, kultúrákat nagyon egzotikusnak vélik. Szerintem ez mindenhol így van a világon: nekünk Ázsia, Afrika az egzotikus, mert messze vannak, és sok mindenben különböznek tőlünk, nekik meg mi vagyunk furcsák:) Nincs ebben semmi meglepő.
6/8 anonim válasza:
Az ázsiaiak furcsának/ijesztőnek tartják az európaiak szemhéját és barbár dolognak a késsel villával evést, mert a kés náluk fegyvernek számít.
7/8 anonim válasza:
Én voltam Japánban, és csodálkoztak a lányok, hogy milyen világos a hajszínünk (ő teljesen szőke, én meg szőkésbarna vagyok). Érdekesnek találták, hogy kerek szemünk van (ők így hívták), de nem találták csúnyának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!