Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Más is temérdek lencsét eszik...

Más is temérdek lencsét eszik újévkor, hogy rengeteg pénze legyen?

Figyelt kérdés
Sok pénzt szeretnék, mert nagyon szegény vagyok évek óta. Úgy érzem az idei minimálbéremelés meghozza a várva várt fordulatom

dec. 31. 22:46
A kérdező szavazást indított:
igen. Sokat eszem
igen. de csak átlagosan
nem, Nem tartom ezt a mondást
28 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
22%

Nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Aki szereti, az eszik belőle (!).

Ez nem “mondás”, hanem szokás.

Alapból a jól elkészített, ecetes lencseleves, vagy főzelék afféle, mint a korhelyleves ( savanyúkáposzta leves füstölt kolbásszal, vagy csülökkel).

Jót tesz a gyomornak, az emésztésnek, enyhíti a másnaposságot, de leginkább megelőzi.

Nagyon egészséges.

dec. 31. 23:25
 2/17 anonim ***** válasza:
48%
En 2 szendvicset ettem tenap. Azota meg semmit
jan. 1. 00:48
 3/17 Katona Dius ***** válasza:
78%

Anyósom szokott mániákusan ilyenkor lencsézni, hogy dőljön a pénz, mert sosincs neki.

A baj csak ott van, hogy mindenféle hülyeségekre elkölti, mikor van (pl napelemes papagáj a kertbe, mert cuki - ez csak egy példa a sok közül).

jan. 1. 01:15
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
Boldog uj evet mindenkinek🎉
jan. 1. 05:07
 5/17 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon fingok tőle.
jan. 1. 05:14
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

Temérdeket?

Neeem, mert qrvára fingat. :)))

jan. 1. 10:59
 7/17 anonim válasza:
81%
Fúj! Utálom a lencsét. Valaki kitalálta ezt a babonát, és sokan meg elhiszik. :D
jan. 1. 12:58
 8/17 anonim ***** válasza:
20%
Én tolom mint állat aztán mindent telefingok. Ennek szimbólikus jelentése is van, hogy lefingom az újévet.
jan. 1. 13:16
 9/17 anonim ***** válasza:
62%
Nem
jan. 4. 12:57
 10/17 anonim ***** válasza:
85%
Én eszem ilyenkor lencsét. Ennek az oka, hogy amúgy is szeretem, viszont a családban van olyan, aki nem szereti, így ritkán van lencsefőzelék. Ilyenkor van lehetőségem azt mondani, hogy legalább a játék kedvéért, évente egyszer bírják már ki. Amúgy is egészséges.
jan. 4. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!