A Szlovákok miért neveznek minket mongoloknak?
Én román sovinisztáktól szoktam ilyen "szépeket olvasni", de ők vissza is küldenek minket a jó mongol édesanyánkba, mert Európa az "ő területük".
A szlovákok helyében meg vigyáznék ezzel a mongolozással, ugyanis a mai magyarok családfáiban több tót felmenőt találnának, mint mongolt.
Magyarok előbb voltak a Kárpát -medencében, mint bármelyik mostani másik nép, a hun törzsszövetség részeiként (mai székelyek és palócok ősei).
A szlávokat az avarok telepítették maguk köré a 7. század elején, így a szlovákok ősei is ekkor kerültek a Kárpát-medencébe, a délszlávok is a Balkánra. Az avar szövetségnek is részei voltak magyar csoportok, akik már írott nyelvemlékeket is hagytak ránk (szarvasi tűtartó, a nagyszentmiklósi kincs 8-as számú szilke feliratai).
A románok meg a középső balkánról kerültek a 12. századtól kezdve a Kárpát-medencébe (és egészen a mai morva-vidéki Valasko területéig) birka legeltetési engedéllyel a magyar nemességtől végig a hegyeken vándorolva.
Úgyhogy mindkét nép mehet vissza a saját őshazájába Ukrajnába és Boszniába, ha nem tetszik valami. Nélkülünk soha nem lettek volna a Kárpát-medencében.
A szlovák eléggé komplexusos nép.
Gyakorlatilag az egész Kárpát-medence történelmét szlováknak ábrázolják. Papíron azt mondják, hogy “Uhorszkó” a magyarok és a szlovákok közös, “baráti” állama volt, de valójában láttam olyat, hogy pl: Koraújkori személyeknél azt írják, hogy az illető szlovák (slovensky) származású, de a magyar személyeknél a magyar szót (Madar) sosem írják ki. Mindig csak Uhoroznak. Ezzel azt csinálják, mintha a Történelmi Magyarország inkább szlovák állam lenne és hogy a mai magyaroknak semmi joguk nincs a történelmükhöz.
A horvátok is ugyanezt csinálják. Ugorsko egy olyan soknemzetiségű állam volt, ami mikor szétesett több nemzetállam lett a helyén. Köztük Magyarország is.
Persze sem Csehszlovákia,sem Jugoszlávia nem volt nemzetállam, de nekik ez nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!