Miért nevezik a szlovákok a magyarokat mongoloknak, indiánoknak, vadaknak?
Figyelt kérdés
2023. márc. 17. 19:57
1/10 anonim válasza:
Ezt konkrétan neked mondták vagy hallottad mástól vagy olvastad?
2/10 anonim válasza:
A szlovákok mongoloknak hívják a magyarokat ezt én is nagyon sokszor tapasztaltam a többit nem annyira.
A nomád finnugor származás vagy a hunok miatt, nehéz megmondani.
Sima kifigurázás, lealacsonyitó megnevezés.
Így próbálják jelezni felsőbbrendűségüket.
De nem olyan nagy dolog ez tudva, hogy a magyar jelző a hülye szinonimája a szlovák köznyelvben.
3/10 anonim válasza:
..és én a szlovakokat még barátságos népnek hittem...
4/10 anonim válasza:
3: Azok is a mai generáció. Nem kell itt elhinned a mások uszítását.
6/10 anonim válasza:
Az a helyzet hogy MO. MAI lakosságának nem sok köze van a honfoglalokhoz és az ezt követő Árpád házi időszakhoz. Minden tiszteletem azok előtt akik leraktak az ország alapjait /megyék, kereszténység stb/ de genetikailag mások voltak. A történelem során, a sok háború miatt meguresedo településekre európai betelepulok érkeztek. Egy amerikai genetikai kutató feltérképezte a világot. Nagyon jellegzetes az uráli gén. Megcsak nyomokban sem fellelheto MO-n. Teljesen a közép európai népességbe olvadunk bele. A finnekkel sincs genetikai rokonság. Ők ezt már nem is tanítják az iskolákban. A nyelv az más kérdés. A közép korban nem foglalkoztak vele, hogy a köznép milyen nyelven beszél. Az elit latinul /sokáig hivatalos nyelvként szerepelt/ érintkezett egymással. Később részben németül. Tehát a magyar nyelv fennmaradt. Nem egyedi jelenség ez, hogy nem egyezik a genetikai /abszolút európai/ és a nyelv /uráli/. Csak már végre ki kellene mondani, hogy itt bizony népesség csere történt.
7/10 anonim válasza:
#6 Ebben igazad van. Leginkább a környező nèpekre, hasonlít genetikailag legjobban a recens nèpessèg.
8/10 anonim válasza:
a kereszténység undorító, nekem egyáltalán nem szimpatikus
9/10 anonim válasza:
#8 Nagyon sok szemètsèget követtek, ès követnek el a mai napig a "keresztènyek". Úgyhogy megèrtelek.
10/10 anonim válasza:
9: Pl. a mai világban milyen szemétséget követnek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!