A mongóloknak volt ilyen félelmetes fém arc formájú páncéljuk?
A 300-ba volt a mongóloknak olyan arcvédőjük, ami egy örült embert formált ami félelmet sugallt. [link] Láttam ilyet a Muhi csatában is [link] ami egy korhú rekonstrukció. Akkor lehet hogy valóban használtak ilyent ? http://www.youtube.com/watch?v=9SwkUm86I64 1:24-nél pl
Miért használták ezt ? Félelemkeltés? Én bepisilnék és eldobnám a fegyvereimet, ha velem szembe jönne egy ilyen.
Utolsó ebben tévedsz!
Sok esetben ha az ellenség azt hallja hogy egy bizonyos egység kemény, nehezen legyőzhető, és brutális, akkor valamennyi félelem lesz az adott ellenségben mégha nem is mutatják/mondják.
Erre bizony igencsak rásegítettek a félelmetes maszkok.
Szituáció muhinál mondjuk:
Meglátod a mongol lovasságot hogy lenyilazzák a te országod legjobb katonáit. Hullanak mint a legyek, ezután pedig egy ilyen maszkot viselő egyén feléd vágtat ezerrel.
A félelem keltésre remekül rásegít a vizualitás is hiddel!
Azok a perzsa "Halhatatlanok" amely a perzsa hadsereg egyik elit egysége volt. Számuk állandóan 10000 volt mert ha egy meghalt akkor rögtön egy másik lépett a helyébe.
Úgy tudom ilyen maszkot nem hordtak mert ismereteim szerint a fejükön kendőt viseltek és fémpikkelyekkel borított páncélt és bőrpajzsot használtak. Korabeli mozaikok szerint így néztek ki és látható, hogy nem sok közük van ahhoz ahogy a filmben kinéznek: [link]
Azt nem tudom a mongolok hordtak e ehhez hasonlót.
"A mongóloknak volt ilyen félelmetes fém arc formájú páncéljuk?"
Nem, az a perzsáknak volt, akiknek semmi köze a mongolokhoz (rövid Ó-val).
A mongolok fakasbőrt húztak, hasonlót mint ez:
Ezért hívták őket kutyafejűeknek.
"Nem, az a perzsáknak volt, akiknek semmi köze a mongolokhoz (rövid Ó-val). "
Ok, akkor visszakérdezek ! A perzsáknak valóban volt ilyen maszkjuk ? A Total War honnan kölcsönözte a mongolok javára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!