Megrendezhetem-e a saját temetésem?
Nem szándékozom meghalni egyelőre, de már régóta a fejemben van ez a kérdés, a tegnapi temetőzés pedig még inkább elgondolkodtatott.
Valójában még sosem voltam temetésen, ezért nem is tudom, hogy zajlik az ilyesmi.
De elrendezhetem-e előre a temetésem? Nem szeretnék például keresztény jellegű temetést, Mennyországgal és Pokollal, angyalokkal és az Úrral meg ilyesmivel.
Más vallású vagyok, ezért sokkal inkább szeretném, ha az én vallásom hangulata szerint történne a temetés.
Tehát megírhatok-e előre egy rövid kis beszédet, amit megkérek, hogy olvassanak fel? Kérhetem-e, hogy a búcsúztató fehérben legyen, ne feketében? Eldönthetem-e, milyen verseket szavaljanak, milyen dalokat játsszanak le ( a neten találtam, hogy ilyesmi is szokás).
Nem szeretnék zokogós, gyászoló, fekete temetést. Megértem a fájdalmat, és nem is karok senkit bántani, de én azt szeretném, hogy a temetésemre úgy gondoljanak vissza, hogy tudják, nem féltem a haláltól, és hálás voltam az életért, illetve hiszek abban, hogy egyszer mindenki találkozik valahol.
Lehetséges-e ez?
Vidám temetés? Lásd:
St. Trinian's - Nem apácazárda c. filmben Mr Darcy temetését xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!