Miért nem szeretitek a hazátokat?
Sajnos nagyon sok a pesszimista magyar,és míg régen büszke nép voltunk,sajnos a rendszerváltás után a hirtelen nyugati életszínvonalt meglátva mindenki leírta Magyarországot. Közben a nyugat meg nem írt le minket,ők nagyon is jól tudták/tudják még manapság is,hogy milyen szocializmus volt itt. Az eltelt húsz év alatt rengeteget fejlődött az ország. Persze ezt te nem veszed észre mikor ezek nagyon lassan történnek,de mit vársz? Holnapra építsünk fel egy teljesen vadiúj országot? Amerika vagy Franciaország sem 20év alatt épült fel. Persze van sok baj,de hol nincs? Franciaországban is tüntetések,bevándorlók. Britanniába is korrupció,királyi család botrányok.Amerikába is akad néger probléma,egészségügyi rendszer stbstb.
Mi meg itt vagyok Európa szívébe egy gyönyörű és bár kicsit megsínylődött fővárossal,amit folyamatosan fejlesztenek és újítanak csak most még egy válság közbe jött. Akik siránkoznak hogy húsz éve sokkal jobb volt. Azokat szívesen visszaküldeném a múltba. Hol volt még akkor Plazma tv,okos telefonok,internet,rengeteg ruhaüzlet,kaja dömping,olcsó de jó kocsik (ezzel arra utalok,hogy húsz éve kb mindenkinek Trabantja volt,ma meg egy légkondis kocsi elérhető 2 millióért.) hol repülhettél te húsz éve ennyit külföldre? számíógépek,playstation,mozgásérzékelős játékok meg fene tudja még mennyi mindent kaptunk a húsz év alatt.
Én azt nem szeretem, hogy normális dolog csalni az adót és bliccelni meg hasonlók, és hogy a szabályok úgy is vannak méretezve, hogy meg fogják őket szedni, ezért ha nekem úgy teljes a lelki békém, hogy mindent betartok, abba bele kell gebednem - márpedig nekem úgy teljese. Én szeretem magam becsületes jógyereknek érezni, és ezt itthon nagyon-nagyon drágán adják.
Nem mondom, hogy nem szeretem a hazámat, de ez olyasmi, ami alapvetően rányomja a bélyegét a mindennapi életre és az emberek mentalitására. Mindenki cinikus és kiábrándult, és ez egy idő után nagyon megterhelő, még ha teljesen érthető is.
1.Mert a magyar emberek borzasztó negatív,pesszimista felfogással rendelkeznek,és erre a felfogásra tanítják a fiatalokat is.
2.A falusiak és a városiak leszólják egymást.A városiaknak nem kellene leszólni a falusiakat,mert ők termelik a városiak kajáját(egy részét,illetve a hozzávalókat).A falusiaknak nem kellene leszólni a városiakat,csak mert olyan távolságtartóak..stb.
3.A különböző pártok egymást képesek leszólni,de Magyarországot helyrehozni már nem képesek,sőt mindig csak elvesznek a magyaroktól,ritkán adnak nekik,szigorítanak a törvényeken,bonyolulttá teszik a magyarok életét és a törvényeket,szabályokat.
4.A magyar egészségügyben olyan lassú,pontatlan minden,hogy az már katasztrófa!Ortopédián kérsz időpontot júniusban vagy júliusban,és kapsz október végére időpontot.És akkor bemész abban az időpontban,és akkor még várnod kell 1-1,5 órát,míg sorra kerülsz,mert némely kórházban,illetve rendelőben csak egy héten egyszer van ortopédiai rendelés,miközben 20 ember várakozik.Aztán a kórházakban gyér az ellátás,az ápolónők és a dokik sem olyan segítőkészek.
5.A magyar oktatási rendszerben annyi infót tuszkolnak a magyar gyerekek fejébe(köztük az enyémbe is),hogy ez már túl sok!Emellett középiskolában nagy a követelmény,sok a felelés,az írásbeli számonkérés.A fegyelmezési módszerek rettentően rosszak.A gyerekek már általános iskolában a tiszteletlenséget tanulják,na meg azt,hogy hogyan puskázzanak úgy,hogy a tanár biztosan ne lássa meg azt!És ha még ez nem elég,akkor mondok még valamit:az én drága osztályfőnököm anno 22 embert hagyott el Pesten az osztályából.Hogy hogyan?Az már hosszú!De 26-an voltunk a kiránduláson.És ebben az a pláne,hogy a drága osztályfőnök nem keresett minket még fél óra elteltével sem,igaz,mi telefonáltunk neki már az elején,végül 2 lány osztálytársunk talált meg minket,és azok kísértek oda a csapathoz.Akkor még ehhez a magyar oktatásrendszerhez annyit tennék hozzá,hogy érettségivel az ember nem ér semmit..és szerez egy felsőfokú,középfokú vagy alapfokú nyelvvizsgát mellé..de mire jó az,ha olyan nehéz kimenni külföldre,sőt még le is szólják az illetőt?
6.A magyar emberek önzők,maguknak valók,és begyöpösödött felfogásúak.Nem fogadja el a többség a melegeket,leszbikusokat,biszexuálisokat és transzszexuálisokat.Miért nem?Mert valamiben különböznek tőlük,és megbotránkoztatóak.De aki nem vonul fel,azt néha nem ítélik el.És a legtöbb nem is vonul fel!Azt mondom,aki felvonul a Pride-on,az divatból b*zi meg divatból leszbi,de aki nem vonul fel,azt teljesen normális ember.És közük sincs ahhoz az embereknek,hogy ki kivel fekszik össze,és mit csinál!Bár én hetero beállítottságú vagyok,de elfogadom a biszexuálisokat,a melegeket,leszbikusokat,transzszexuálisokat,mert nem vagyok begyöpösödött felfogású,mert úgy érzem,hogy ez túl maradi-én meg nem vagyok az!
7.A magyar városokban az a rossz,hogy 15-20-25emeletes(pontosan nem tudom,hogy mi a legnagyobb) társasházaknál,panelleknél nincsen nagyobb,és ezek a panellek illetve társasházak nagyon rossz állapotban vannak,tekintve a pesti állapotokat(a Váci utcán már újítanak:D).És ez nekem azért jelent problémát,mert ettől unalmasak lesznek a városok.
8.A magyar gasztronómiában mindig hasonlóak az ízek,van egy magyar feelingje az egész gasztronómiának..behozhatnának olyan külföldi ízeket is,amiket magyar ételekben is fel lehetne fedezni(ugyan ezt most lehet,hogy nem jól fogalmaztam)
9.A magyar emberek nem engednek(vagy ritkán) a saját igazukból!Ez sajnos idegesítő tud lenni,akár falusiról vagy városiról van szó,mert a magyar emberek többsége tudálékos egy kicsit,na meg makacs is!
Még ezernyi kritikát mondhatnék a magyarországi állapotokra,de inkább nem teszem..megutáltok:):S
Elolvasva a hosszú kommentedet,arról beszélsz hogy a magyarok pesszimisták meg blablabla. Lehet,de te is az vagy ha ennyit rosszat írsz az országról. :D
Amúgy meg mindenki saját maga dönti el hogy pl mit eszik,gasztronómia ide vagy oda. Azért arra kíváncsi vagyok hogy milyen változatosan étkezel mert én nekem egyáltalán nem hasonlít a madártej a tejbegrízre,somlói aluskára,rakott karfiolra,mákosgubára,lencsefőzelékre vagy fasírtra :D
Én szeretek itthon élni,és itt is szeretnék élni.Teli vagyok ambíciókkal,és tudom hogy sikerülni fog.
Örülünk, legalább nem marad üresen az ország, mikor mi elmegyünk :D De hogy te nem a magyar valóságban élsz, az tuti. Dolgozol már, vagy még tanulsz? Majd amikor elkezdesz dolgozni, 300.000 forintos bruttó fizudból csak 150.000 marad, és mégis kátyúsak az utak, mégis kell még abból a 150-ből is leadóznod, mégsincs megoldva a normális orvosi ellátás, és mindig hálapénzt kell fizetned, mert az orvos, aki joggal várja el hősi munkájáért cserébe, hogy milliomos legyen, éhezik; na majd akkor már te sem biztos, hogy ennyire boldog leszel itt. Sajnálom :(
Tudjátok én csak arra vágyom, hogy megint legyenek a magyarok olyan vidámak és kedvesek, vendégszeretőek, mint a kommunizmus előtt...Akkor jó sok probléma megoldódna, de amíg ilyen szemét módon elbánnak velünk a politikusok, nem csoda, ha mindenki bunkó :S
A kérdező kommentje:
Elolvasva a hosszú kommentedet,arról beszélsz hogy a magyarok pesszimisták meg blablabla. Lehet,de te is az vagy ha ennyit rosszat írsz az országról. :D
Amúgy meg mindenki saját maga dönti el hogy pl mit eszik,gasztronómia ide vagy oda. Azért arra kíváncsi vagyok hogy milyen változatosan étkezel mert én nekem egyáltalán nem hasonlít a madártej a tejbegrízre,somlói aluskára,rakott karfiolra,mákosgubára,lencsefőzelékre vagy fasírtra :D
Én szeretek itthon élni,és itt is szeretnék élni.Teli vagyok ambíciókkal,és tudom hogy sikerülni fog.
-Én voltam az a hosszú kommentelő.-
Nem,nem étkezem változatosan,mert nincs rá elég pénz,hogy az ilyen újfajta,modern ételeket kipróbáljam!Neked egyértelműen sikerülni fog itthon élni,csak azért,mert egyszerűen meg sem akarod próbálni az újat,félsz a változástól.És igen,pesszimista személyiség vagyok,azért,hogy csak kellemesen csalódhassak a világban.Magyarországon nem fogok kellemesen csalódni,azt garantálják majd a politikusaink!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!