Miért nem szeretitek a hazátokat?
Sajnos nagyon sok a pesszimista magyar,és míg régen büszke nép voltunk,sajnos a rendszerváltás után a hirtelen nyugati életszínvonalt meglátva mindenki leírta Magyarországot. Közben a nyugat meg nem írt le minket,ők nagyon is jól tudták/tudják még manapság is,hogy milyen szocializmus volt itt. Az eltelt húsz év alatt rengeteget fejlődött az ország. Persze ezt te nem veszed észre mikor ezek nagyon lassan történnek,de mit vársz? Holnapra építsünk fel egy teljesen vadiúj országot? Amerika vagy Franciaország sem 20év alatt épült fel. Persze van sok baj,de hol nincs? Franciaországban is tüntetések,bevándorlók. Britanniába is korrupció,királyi család botrányok.Amerikába is akad néger probléma,egészségügyi rendszer stbstb.
Mi meg itt vagyok Európa szívébe egy gyönyörű és bár kicsit megsínylődött fővárossal,amit folyamatosan fejlesztenek és újítanak csak most még egy válság közbe jött. Akik siránkoznak hogy húsz éve sokkal jobb volt. Azokat szívesen visszaküldeném a múltba. Hol volt még akkor Plazma tv,okos telefonok,internet,rengeteg ruhaüzlet,kaja dömping,olcsó de jó kocsik (ezzel arra utalok,hogy húsz éve kb mindenkinek Trabantja volt,ma meg egy légkondis kocsi elérhető 2 millióért.) hol repülhettél te húsz éve ennyit külföldre? számíógépek,playstation,mozgásérzékelős játékok meg fene tudja még mennyi mindent kaptunk a húsz év alatt.
nekem spec nem sokmindent adott az ország három év pályakezdő munkanélküliséget, egy év fekete munkát, és utána még két év munkanélküliséget leszámítva.
amiket felsoroltál, elérhetőek, nyugatról, nyugati árszínvonalon, de pénzed az attól még nincs rá.
nem mondom hogy régen jobb volt, csak azért mert akkor még csak hozzáférhetőek sem voltak, és nem csorgott az emberek nyála rá.
akkor is szar volt, meg most is, így a teljes.
A hazámat szeretem, gyönyörű a főváros, szép a vidék.
az emberekkel van baj. Hagyták magukat megosztani a politikusok által. Nézd meg a franciákat: 2 év nyugdíjemelés miatt kimentek az utcára, itt elveszik a 10 évig gyüjtött pénzed a magánnyugdíjpénztárakból (örökölhető) és a sok birka meg se mukkan, tűri szó nélkül, hogy lenyúlják a pénzét, mert kritika nélkül mindent elhisz, ahelyett hogy utánaolvasna, ha már internetje van.
Szóval az országgal legfeljebb azért vn baj, mert az emberekkel van baj.
Nekem is az emberek felfogásával és a politikusokkal van bajom. Most egy kicsit reménykedem, hogy lesz változás, de ha nem, akkor külföldön maradok (ahova 1 év múlva tervezek kimenni néhány évre). Meg eleve: milyen szörnyű már, hogy ha én házat akarok venni vagy építtettni, külföldre kell mennem dolgozni, hogy félre tudjak tenni rá?!
Azt a pénzt nem vette el az állam, csak az éves támogatást vonta meg, amit az állam hozzátett az amúgy is meglévő gyűjtögetett összeghez. Ráadásul ezt az összeget egy vagy két éven belül visszautalja, csak egy banki kölcsönnel ellentétben nem kell utána kamatot fizetnie. Ez olyan, mintha anyukád minden hónapban támogatna, és a 70.000 ft-os fizudhoz hozzátenne 20.000 ft-ot, de egyszercsak kirúgnák, így neki is spórolnia kell. Nem ad többet 20.000 forintot, de ha újra talál munkát, ismét elkezdi neked utalni, sőt egy ideig duplán ad a kimaradás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!