Izlandon miért ennyire LMBTQ-fanok az emberek?
https://www.youtube.com/watch?v=fzLpdSLyRRA&t=793s
pl ebben a videóban 13 perctől mintha a prideot nézném, közben csak az izlandi függetlenség napja... meg van egy utca amin az út szivárványszínűre van festve, rossz nézni
"én se hirdetem sehol hogy hetero vagyok"
😂😂😂
"én se hirdetem sehol hogy hetero vagyok"
akkor nem volt esküvőd? Nem hordsz jeggyűrűt? Nem beszélsz arról, hogy hova mentél a pároddal? Hogy hol nyaraltatok, mit csináltok, nincsenek gyerekeitek, stb?
Miért beszélnek úgy a jobboldaliak az LMBTQ-ról, mintha az egy hobbi vagy klub lenne?
Itt emberek csoportjának jogairól és boldogságáról van szó
"Miért beszélnek úgy a jobboldaliak az LMBTQ-ról, mintha az egy hobbi vagy klub lenne?
Itt emberek csoportjának jogairól és boldogságáról van szó"
Úgy látszik nincsenek tisztában a saját szexualitásukkal sem. Egy döntésként fogják fel az egészet.
Az izlandi szivárványnak kb semmi köze az LMBT-hez.
--
Az izlandi és óészaki mitológiában a Bifröst egy égő szivárványhíd, amely összeköti az eget és a földet. Midgard (a világ) és Asgard (az ég) között húzódik. Erről a 13. században Snorri Sturluson által írt Prose Edda és Ynglinga Saga című művekben olvashatunk.
A szivárványok ismerős látványosságok Izlandon, és számos verset és történetet írtak róluk. Az évek során számos kivételes szivárványfotó készült.
--
Bifröszt (bifrost) híd, amely összeköti a földet az éggel a skandináv mitológiában. Az egyik hídfője az Asgardban van, ahol a híd őrzője, Heimdall lakik a Himinbjörg palotájában. Az istenek minden nap átlovagolnak rajta, amikor a törvénykezésre gyülekeznek az Yggdrasil gyökereinél.
A Bifrösztöt a szivárvánnyal, vagy néha a Tejúttal azonosítják. A pusztulása a Ragnarökben meg van jósolva. A híd összeomlik az óriások alatt, amikor azok megtámadják az Asgardot.
--
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!