Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Izlandon miért ennyire LMBTQ-f...

Izlandon miért ennyire LMBTQ-fanok az emberek?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=fzLpdSLyRRA&t=793s

pl ebben a videóban 13 perctől mintha a prideot nézném, közben csak az izlandi függetlenség napja... meg van egy utca amin az út szivárványszínűre van festve, rossz nézni

2023. júl. 2. 23:52
 1/9 A kérdező kommentje:
félreértés ne essék, nincs bajom a melegekkel, a 4 fal között azt csinálnak amit akarnak, de azért túlzás egy egész utcát szivárványszínűre festeni, én se hirdetem sehol hogy hetero vagyok
2023. júl. 2. 23:54
 2/9 anonim ***** válasza:
21%
Az északi népek mindig amellé állnak, amiről azt hiszik erősíti a társadalmi kohéziót, még ha személyesen nem is értenek vele egyet (ez némileg hajaz Japánra). Mert a középkorban, ha valaki egyedül maradt télen, az meghalt. Ha a média propaganda folyamatosan azzal eteti őket, hogy valami erősíti az összetartást, akkor nyilvánosan mellé állnak, otthon meg max. mérgelődnek meg még isznak rá, mikor senki nem látja. Egzisztenciális válságot okoz nemzetszinten, hogy nem tudnak lépni abból a mentalitásból, ami 1000 évig megtartotta őket, abba, hogy ugyanez most akár elpusztíthatja őket (nem elsősorban az lmbtqp miatt).
2023. júl. 3. 00:10
 3/9 anonim ***** válasza:
42%

"én se hirdetem sehol hogy hetero vagyok"

😂😂😂

2023. júl. 6. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

"én se hirdetem sehol hogy hetero vagyok"

akkor nem volt esküvőd? Nem hordsz jeggyűrűt? Nem beszélsz arról, hogy hova mentél a pároddal? Hogy hol nyaraltatok, mit csináltok, nincsenek gyerekeitek, stb?

2023. júl. 6. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
21%
Nem parádézik a főutcán nőnek öltözve magára aggatott dildókkal szivárványnak festve.
2023. júl. 6. 13:35
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Miért beszélnek úgy a jobboldaliak az LMBTQ-ról, mintha az egy hobbi vagy klub lenne?

Itt emberek csoportjának jogairól és boldogságáról van szó

2023. júl. 8. 19:35
 7/9 anonim ***** válasza:
27%

"Miért beszélnek úgy a jobboldaliak az LMBTQ-ról, mintha az egy hobbi vagy klub lenne?

Itt emberek csoportjának jogairól és boldogságáról van szó"

Úgy látszik nincsenek tisztában a saját szexualitásukkal sem. Egy döntésként fogják fel az egészet.

2023. júl. 10. 12:38
 8/9 anonim ***** válasza:
87%

Az izlandi szivárványnak kb semmi köze az LMBT-hez.

--

Az izlandi és óészaki mitológiában a Bifröst egy égő szivárványhíd, amely összeköti az eget és a földet. Midgard (a világ) és Asgard (az ég) között húzódik. Erről a 13. században Snorri Sturluson által írt Prose Edda és Ynglinga Saga című művekben olvashatunk.

A szivárványok ismerős látványosságok Izlandon, és számos verset és történetet írtak róluk. Az évek során számos kivételes szivárványfotó készült.

--

Bifröszt (bifrost) híd, amely összeköti a földet az éggel a skandináv mitológiában. Az egyik hídfője az Asgardban van, ahol a híd őrzője, Heimdall lakik a Himinbjörg palotájában. Az istenek minden nap átlovagolnak rajta, amikor a törvénykezésre gyülekeznek az Yggdrasil gyökereinél.

A Bifrösztöt a szivárvánnyal, vagy néha a Tejúttal azonosítják. A pusztulása a Ragnarökben meg van jósolva. A híd összeomlik az óriások alatt, amikor azok megtámadják az Asgardot.

--

Forrás:

[link]

[link]

2023. júl. 17. 22:06
 9/9 anonim válasza:
22%
Mert Izlandon hideg van, ezért fel akarják melegíteni a szigetet azzal, hogy sok meleg embert csábítsanak Izlandra, és így kellemesebb lesz majd az éghajlat.
2023. aug. 4. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!