Mennyire jellemző ez a roma kultúrára?
Egyáltalán nem vagyok, rasszista vannak romák akikkel kifejezetten jóban vagyok, szóval a kérdésem nem rasszista jellegű egy kicsit sem!!!
Találkoztam egy érdekes jelenséggel és érdekelne, hogy ez csak az adott családra jellemző, vagy esetleg ez a roma felfogásban általános.
Van egy ismerősöm. 2 gyereke van, 2 apától. Már egyik apával sem él együtt. Az 1. gyerek apja a 2. gyereket is elviszi magához, minden héten. A 2. gyerek apja nincs már a képben egyáltalán. Kicsi koruktól így van. Az teljesen biztos, hogy az 1. gyerek apja tudja, hogy a 2. gyerek nem az övé.
Ez nem furcsa náluk?
Azt írod, nem vagy rasszista, aztán még ki sem tetted a vesszőt, elkezd ömleni belőled az előítélet és általánosítás.
Ráadásul föl sem tűnik számodra, annyira természetesen teszed.
Én pontosan tudom, hogy olyan gondolatrendszerbe nőnek bele manapság fiatalok, akik számára ez teljesen természetes.
Engem rettentően bánt a dolog.
Megpróbálhatnád, hogy
- nem általánosítasz egyetlen abszurd esetből
- ha általánosítasz is, magadban tartod
- gondolkodsz értelmes kérdéseken.
Az a sértő hogy egy másik kultúraként fogom fel? Sajnálom, ha ez bánt. Nem bánom, ha nem jön több hozzászólás. Aki ismer, tudja hogy sosem bántanék senkit amiatt, mert roma.
Ha ebbe akar átmenni a kérdés, akkor inkább ne jöjjön több válasz! Szép napot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!